Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da li su nebuloze ili nisu ne znam ali znam da uovor ne prestaje da važi do god ne istekne ili se sudski raskineNikola.KV je napisao(la):Ljudi to je totalna nebuloza.
Ako ja kupim nesto,je.e mi se sta je predhodni vlasnik imao sa tim.Ako ja mogu to odmah da uknjizim na sebe znaci da nema opterecenja na parceli.A taj ugovor o zakupu prestaje da vazi jer taj vise nije vlasnik.Onda zakupodavac privatno tuzi bivseg vlasnika jer nije ispostovao ugovor koji su napravili.
panonac je napisao(la):Danas predao registraciju,jako mali odziv do sada,i kako se priblizava zadnji rok pocinje malo sa guzvama.
sud ko drugi ali u ugovoru pise da na zahtev vlasnika nakon skidanja useva moze da se bez obzira na zakupca i za vreme tarjanja ugovora on moze raskinuti ugovor ali u upravi za trezor ih ne zanima kaze samo sudskim putem tuzba 28000din 100e svaki izlazak advokata pa ti racunajtalianu je napisao(la):Zoki nisi razumeo,Petru je sad vlasnik a zakupac je neko treće lice koje je sa bivšim vlasnikom napravio ugovor o zakupu.
Ako je u ugovoru navedeno suma koja se isplaćuje posle žetve a zakupac nije ispunio taj deo ugovora (nije dao arendeu sad već bivšem vlasniku) onda se ugovor poništava.
Ali je sad pitanje ko to treba da poništi? Sud ili...?
diklofen je napisao(la):Daj Zorane kako je uredu da ugovori padnu u vodu.Trebalo bi da se parcela ne može prodati tj. prevesti ukoliko na nju ima nekih ugovora.Tek kad ugovori isteknu ili se ponište da može da se prodaje i prevodi zemlja.Znaš li koliko njih uzima zakup sav odjednom.Znači uzmeš zemlju u zakup na pet godina, ti mu platiš sve unapred i on iduće godine proda tu zemlju.Kod tebe dođu, i nepoštujući validan ugovor koji imaš,isteraju te iz parcele?
E k.... malo bre to tako ide i treba. ne moze da se stavi kao teret u katastar ako neko nekome da zemlju u zakup kao prvo ,drugo znate vi koji ste stavili hipoteku primer kad je neko kupio traktor itd ja nemam tako nesto al znam ljude koji imaju teret u katastar koliko samo sad treba zajbancije i naravno da plati da mu se skine teret trece u ugovoru o zakupu pise da na zahtev vlasnika nakon skidanja letine ugovor moze da se ponisti
Post je spojen: [time]1300916559[/time]_________________________________________________
letinu je skidao letos zito jer i u ugovoru o kupovini pise nakon skidanja zita ja ulazim u posed ja sam letos cim je ovaj skino zito ja sam odmah to izorao postenoNikola.KV je napisao(la):Petru pa lepo ti pise " vlasnik raskida ugovor">A ti si sad vlasnik.Jedino sto su zeznuli klauzulu posle skidanja letine,tako da moras da cekas.A i nije ljudski ako je posejao da mu nedas da obere.
predhodni vlasnik ga tuzi i za ostalih 4.5 kj za koje nije platio u zadnjih 2godine zakup jos od jesenas i ni do dan danas nije jos zakazano rociste , zvao ga advokat i rekao mu da izbrise zemlju jer ce da ga tuzi i za to taj covek kod nas poznaje i zakon i sudske procedure jos fali da ga il zaposle il da mu daju platuDr.Gruja je napisao(la):Ma idi ti do tog čoveka što je kao uzeo zemlju u zakup i pripreti mu da ćeš ga prijaviti da je prijavio u gazdinstvo zemlju koju ne obradjuje, zbog takve prijave može da izgubi pravo na sve subvencije.
zvao sam direktno u beograd jer sam i ja to pomislio tamo su jos gori nego ovi nasi iz trezora po opstinamaNikola.KV je napisao(la):Neznam,to mi deluje veoma prosto.Ali moguce da ima prijatelje u trezoru pa namerno koce.
Nikola nije sustina u tome, jer na toj parceli je zimsko oranje. Danas sam razgovarao sa Petrom u vezi kupovine te zemlje, dakle ako bi i bila posejana podrazumeva se da bi novi vlasnik (Petru) usao u onu parcelu nakon skidanja useva.Nikola.KV je napisao(la):Petru pa lepo ti pise " vlasnik raskida ugovor">A ti si sad vlasnik.Jedino sto su zeznuli klauzulu posle skidanja letine,tako da moras da cekas.A i nije ljudski ako je posejao da mu nedas da obere.
Prilikom overe "trebalo" bi da budu obe strane prisutne radi potpisivanja u neku knjigu, u mesnu kancelariju. A ako se overava u sudu ne znam, ali najverovatnije da je ista procedura.dukej je napisao(la):Ja sam danas bio da obnovim registraciju gazdinstva. Stigao sam na sam kraj radnog vremena i nije bilo više nikog na šalteru.
Imam jednu parcelu koju uzimam u zakup ali je zakupodavac iz Beograda i ne može da dođe da napravimo ugovor (odnosno da ga overimo). Da li ja mogu da uzmem ugovor, overim moj potpis kod mene u Srbobranu, potom pošaljem ugovor poštom u Beograd da isto uradi i zakupodavac sa svojim potpisom i da mi on onda opet poštom vrati ugovor kako bi i tu parcelu mogao da upišem u gazdinstvo? Odnosno, da li se može overiti ugovor ako obe stranke nisu prisutne na overi?