Registracija poljoprivrednih gazdinstava

Možeš ali pravo na subvenciju imaš samo za njegov deo. :ppozdrav:

Nikola.KV je napisao(la):
Ljudi to je totalna nebuloza.
Ako ja kupim nesto,je.e mi se sta je predhodni vlasnik imao sa tim.Ako ja mogu to odmah da uknjizim na sebe znaci da nema opterecenja na parceli.A taj ugovor o zakupu prestaje da vazi jer taj vise nije vlasnik.Onda zakupodavac privatno tuzi bivseg vlasnika jer nije ispostovao ugovor koji su napravili.
Da li su nebuloze ili nisu ne znam ali znam da uovor ne prestaje da važi do god ne istekne ili se sudski raskine :cao:

panonac je napisao(la):
Danas predao registraciju,jako mali odziv do sada,i kako se priblizava zadnji rok pocinje malo sa guzvama.

Možda će produžiti rok za registracije, kao prošle godine.

talianu je napisao(la):
Zoki nisi razumeo,Petru je sad vlasnik a zakupac je neko treće lice koje je sa bivšim vlasnikom napravio ugovor o zakupu.
Ako je u ugovoru navedeno suma koja se isplaćuje posle žetve a zakupac nije ispunio taj deo ugovora (nije dao arendeu sad već bivšem vlasniku) onda se ugovor poništava.
Ali je sad pitanje ko to treba da poništi? Sud ili...?
sud ko drugi ali u ugovoru pise da na zahtev vlasnika nakon skidanja useva moze da se bez obzira na zakupca i za vreme tarjanja ugovora on moze raskinuti ugovor ali u upravi za trezor ih ne zanima kaze samo sudskim putem tuzba 28000din 100e svaki izlazak advokata pa ti racunaj ::novac::

Petru pa lepo ti pise " vlasnik raskida ugovor">A ti si sad vlasnik.Jedino sto su zeznuli klauzulu posle skidanja letine,tako da moras da cekas.A i nije ljudski ako je posejao da mu nedas da obere.

diklofen je napisao(la):
Daj Zorane kako je uredu da ugovori padnu u vodu.Trebalo bi da se parcela ne može prodati tj. prevesti ukoliko na nju ima nekih ugovora.Tek kad ugovori isteknu ili se ponište da može da se prodaje i prevodi zemlja.Znaš li koliko njih uzima zakup sav odjednom.Znači uzmeš zemlju u zakup na pet godina, ti mu platiš sve unapred i on iduće godine proda tu zemlju.Kod tebe dođu, i nepoštujući validan ugovor koji imaš,isteraju te iz parcele?
E k.... malo bre to tako ide i treba. ne moze da se stavi kao teret u katastar ako neko nekome da zemlju u zakup kao prvo ,drugo znate vi koji ste stavili hipoteku primer kad je neko kupio traktor itd ja nemam tako nesto al znam ljude koji imaju teret u katastar koliko samo sad treba zajbancije i naravno da plati da mu se skine teret trece u ugovoru o zakupu pise da na zahtev vlasnika nakon skidanja letine ugovor moze da se ponisti
Post je spojen: [time]1300916559[/time]

Dr.Gruja je napisao(la):
Ma idi ti do tog čoveka što je kao uzeo zemlju u zakup i pripreti mu da ćeš ga prijaviti da je prijavio u gazdinstvo zemlju koju ne obradjuje, zbog takve prijave može da izgubi pravo na sve subvencije. :ppozdrav:
predhodni vlasnik ga tuzi i za ostalih 4.5 kj za koje nije platio u zadnjih 2godine zakup jos od jesenas i ni do dan danas nije jos zakazano rociste , zvao ga advokat i rekao mu da izbrise zemlju jer ce da ga tuzi i za to taj covek kod nas poznaje i zakon i sudske procedure jos fali da ga il zaposle il da mu daju platu

Neznam,to mi deluje veoma prosto.Ali moguce da ima prijatelje u trezoru pa namerno koce.
zvao sam direktno u beograd jer sam i ja to pomislio tamo su jos gori nego ovi nasi iz trezora po opstinama

Petru pa lepo ti pise " vlasnik raskida ugovor">A ti si sad vlasnik.Jedino sto su zeznuli klauzulu posle skidanja letine,tako da moras da cekas.A i nije ljudski ako je posejao da mu nedas da obere.
Nikola nije sustina u tome, jer na toj parceli je zimsko oranje. Danas sam razgovarao sa Petrom u vezi kupovine te zemlje, dakle ako bi i bila posejana podrazumeva se da bi novi vlasnik (Petru) usao u onu parcelu nakon skidanja useva.
Problem je taj koji je vec naveden nekolilo puta da Petru sad ne moze registrovati parcelu dok ne istice ugovor o zakupu (2014 god.) izmedju predhodnog vlasnika i zakupca posto taj zakupac ne zeli brisati onu parcelu iz njegovog gazdinstva.
Dakle ili cekati do 2014 ili tuziti tog zakupca. Ali to je veoma komplikovano i mozda ce trajati i duze od 3 god. i sta je tek onda uradio. :cao:

Neka ode do advokata i posavetuje se.A moze da skine i Zakon o obligacionim odnosima pa procita.Tu neko je.ucka bezveze.

tako je pero peet al razijasni da se radi ovde u vezi onog texta sto si naveo dole ovo gore je druga prica treca ovo sto si orao ti pazario sam dogovorili smo se danas :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1300918183[/time]

Eto vam ljudi ja jesenas uzimam u arendu a ovaj clan Petru kupio onu zemlju dobro sto sam ja izorao jos samo da sam mu i posejao. :haha: :haha: Sala naravno. ::namigivanje:: Prodavac je obecao da ce mi isplatiti Djubrivo i oranje a ti Petre treba da castis. :ppozdrav:
Sorry za :off_topic:

pomoc ne mozes dobiti osim ako sam ne ulozis novac pa da trazis da ti se vrati kroz podsticajna sredstva ali i to ces tesko ostvariri jer u ovoj ludoj drzavi jos nisu izasle uredbe tako da mozes da odes u neki regionalni centar za razvoj i da pitas da li je mozda u toku neka akcija u tom smislu jer obicno se to sve cuva za odredjen broj ljudi a tek kada se ta pomoc podeli tek onda objave konkurs,, evo ja cu preko mog udruzenja vocara da ti se rapitam i do ponedeljka da ti odgovorim posto se nesto desava sa tim nerazvijenim podrucjima mislim u pozitivnom smislu a i ti sam slobodno okreni ministarstvo i pitaj nece te niko ujesti ,,pozzz

Ja sam danas bio da obnovim registraciju gazdinstva. Stigao sam na sam kraj radnog vremena i nije bilo više nikog na šalteru. :sreca:

Imam jednu parcelu koju uzimam u zakup ali je zakupodavac iz Beograda i ne može da dođe da napravimo ugovor (odnosno da ga overimo). Da li ja mogu da uzmem ugovor, overim moj potpis kod mene u Srbobranu, potom pošaljem ugovor poštom u Beograd da isto uradi i zakupodavac sa svojim potpisom i da mi on onda opet poštom vrati ugovor kako bi i tu parcelu mogao da upišem u gazdinstvo? Odnosno, da li se može overiti ugovor ako obe stranke nisu prisutne na overi?

dukej je napisao(la):
Ja sam danas bio da obnovim registraciju gazdinstva. Stigao sam na sam kraj radnog vremena i nije bilo više nikog na šalteru. :sreca:

Imam jednu parcelu koju uzimam u zakup ali je zakupodavac iz Beograda i ne može da dođe da napravimo ugovor (odnosno da ga overimo). Da li ja mogu da uzmem ugovor, overim moj potpis kod mene u Srbobranu, potom pošaljem ugovor poštom u Beograd da isto uradi i zakupodavac sa svojim potpisom i da mi on onda opet poštom vrati ugovor kako bi i tu parcelu mogao da upišem u gazdinstvo? Odnosno, da li se može overiti ugovor ako obe stranke nisu prisutne na overi?
Prilikom overe "trebalo" bi da budu obe strane prisutne radi potpisivanja u neku knjigu, u mesnu kancelariju. A ako se overava u sudu ne znam, ali najverovatnije da je ista procedura.

Nazad
Vrh