cika_jova
Član
Шта се подразумева под променом ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dobrovece svima,
da li bi neko mogao da me uputi sta mi je najbolje ciniti:
Kupili smo poljoprivredno imanje sa hektar zemlje u sklopu sa kucom;kuca+ekonomsko dvoriste+njiva(90 ari)
,Ugovor napravljen i overen u sudu,i predat odmah u upravu poreza koji treba da proceni iznos takse "za prenos",
i od 24.01.12.cekam kad ce me pozvati i dati "zeleno svetlo"da bih platila porez na promet i uknjizila se kao vlasnik.
Kuca i zemlja su isplaceni,naravno,ali dan posle isplate prodavac('bivsi vlasnik)me obavestava da njegov brat koji je do tad radio njivu vec kupio seme kukuruza od zadruge sa kojom ima ugovor...i da sve to nebi izgubio,zaseje kukuruz jos ove godine.Mi o tome nista nismo znali pre kupovine,receno nam je da nema nikakvih ugovora i obaveza prema nikome,u vlasnickom listu nije bilo tereta;Zemlju smo kupili da bi podigli vocnjak,a ove godine smo hteli posaditi detelinu ili neku kulturu radi poboljsanja zemljista,i na jesen sadnju;Iz razgovora sa bratom"zakupcem"doznajem da ima ugovor do 2014.godine?!!! ali me on uverava da ce setvu obaviti jos ove godine i da za dalje ne mora:Sad,ja shvatam brata"zakupca",ne zelim nikakvih neprijatnosti,i ako se radi samo o ovoj godini,progutacu,problem je u tome a ujedno i pitanje-da li se on moze predomisliti,i traziti da zemlju radi ipak do 2014.te,sto meni ne odgovara-ja je u tom slucaju ne bih ni kupila da sam znala,i sta ja mogu da uradim po tom pitanju.
Ne znam da li je pravo mesto za ovo pitanje,ali molila bih vas ako mozete da mi odgovorite
Hvala svima na odgovorima,
za momenat imam samo rec od zakupca "brata" da ce zemlju raditi jos ove godine(nadam se da njegova rec-"rec" a ne
kao brat mu"prodavac")nisam sad momentalno u mogucnosti da to obavimo pismeno i overimo u sudu,al bicu za nekoliko dana,iz tog mi je razloga bilo vazno da znam svoja prava,Od Novembra zemlju preuzimam ja,nisam je uzela da bih je davala u zakup.Uzgred kolika je arenda u okolini Secnja i ko treba da pita za subvencije,posto je on dosad to delio pola-pola sa bratom?
Pozdrav svima i zahvaljujem se na pomoci!