Registracija poljoprivrednih gazdinstava

Ovo je cena da overiš samo jedan potpis i da dobiješ samo jedan overen primerak ugovora. Za svaki sledeći overeni ugovor još toliko.

lokalne samouprave same određuju visinu takse,osim propisanih republičkih,to vam je isti slučaj kod registracije motornih vozila,moj komšija npr. u boru registruje kamion jer su jeftinije takse..kod nas u uljmi u mz. overa ugovora 770+100din,dok je u osnovnom sudu u vršcu jeftinije skoro duplo,međutim put do vš te košta,tako da mu dođeš na isto..u svakom slučaju mi smo uvek je..na stranka :haha:

Kod mene u ST.Beceju prosle godine overa ugovora kostala 1200din. U Novom Beceju 280 din.Moja supruga ih je nosila kolima ,par tura isplatilo se.Srecom ugovor na 5 god. :ppozdrav:

grunt je napisao(la):
Da li poljoprivrednik koji nije izmirio PIO i ima duga iz predhodnih godina moze da proda i prevede zemlju koja je u njegovom vlasnistvu?
Mislim da to nema nikakve veze jedno sa drugim , tako da ti si vlasnik zemlje i sa njom radis sta hoces, a da li ces ti placati PIO to je druga stvar. :ppozdrav:

Jedno pitanje za iskusne forumase:planiram da prebacim gazdinstvo sa tate na mene,da li je potrebno da platim PIO za proslu godinu,da bih mogao da ostvarim subvencije? :cao:

Po starim pravilima uredbe ne moraš ja sam tako isto prebacivao sa caleta na mene prošle godine 2010 i ostvario sam pravo na subvencije a nisam morao plaćati PIO za 2009.Znači ako ne smisle nešto novo u ovoj uredbi možeš odraditi to i ostvariti subvencije bez plaćanja prošle godine. :cao:

Ako se prebacuje gazdinstvo kako ste naveli , onda traba da se vade posedovni listovi i ugovori ponovo ?

Ako je neko član nekog gazdinstva onda ne može da otvori drugo gazdinstvo pa da bude nosioc , jel tako ? Prvo treba da se odjavi član pa nakon godinu dana može da se otvori na ime gazdinstvo ?

šandor je napisao(la):
Ako je neko član nekog gazdinstva onda ne može da otvori drugo gazdinstvo pa da bude nosioc , jel tako ? Prvo treba da se odjavi član pa nakon godinu dana može da se otvori na ime gazdinstvo ?
Tako je bilo prošle godine.Stim da nisu davali na istu adresu da se otvara novo gazdinstvo ako već ima jedno otvoreno.
A za tu kombinaciju izmene nemam pojma .

milan90 je napisao(la):
Necu ja da otvaram novo gazdinstvo ja sam clan tata nosioc,ja postajem nosioc a tata clan zar ne?

Ne znam da li može tako ? Mene su posavetovali drugačije : Tata nosioc mama član sad se mama odjavi da bih sledeće godine mogao da postane nosioc novog gazdinstva .......

milan90 je napisao(la):
Necu ja da otvaram novo gazdinstvo ja sam clan tata nosioc,ja postajem nosioc a tata clan zar ne?
ne moze se tek tako zarotirati...ide odjava caletovog gazdinstva,novi papiri,ugovori o zakupu na tvoje ime,prijava tvog gazdinstva sa clanovima...a sve ko kosta k'o Sv.Petra kajgana.Jedino ako nema nekih novina u pravilniku...

Znam da je moglo da kada si sam u gazdinstvu(nosioc) dodaš još jednu osobu i nju pišeš za nosioca,a sebe za člana.To je moglo 100%.
Bilo da je zemlja(vlasništvo,zakup,zakup drž.) na nosioca ili člana gazdinstva ona je sva bila subvencionisana iako je samo nosioc imao PIO.E sad za ovu godinu ćemo videti mada čujem da ostaje isto.

lane je moj sin postao od clana nosilac a ja clan gazdinstva u dva koraka prvo sam njega stavio kao clana mog gazdinstva a posle nekog vremena naravno do kraja obnove registracije ja posto clan a on nosilac gazdinstva bez ikakvih troskova samo malo dobre volje u trezoru a sto se tice PIO tu uopste ne utice tvoja registracija nego kako si bio dosad osiguran otkad imas zemlje u vlasnistvu to raspitaj u tvom fondu PIO :cao:

Nazad
Vrh