Registracija poljoprivrednih gazdinstava

gvozdeni je napisao(la):
Za one koje od ove godine uplacuju doprinos za penziono osiguranje,(ne znam da li se to odnosi i na one koji su uplacivali prethodnih godina),rok je do 30 aprila(ima prica da ce ga produziti),da se dobije resenje,tj. uplatnica za penziono osiguranje,i sa tim se ide u trezor da se podnese zahtev za subvencije.Znaci uslov za subvencije je uplata doprinosa.
Ovo se odnosi za postojece gazdinstvo,ciji nosilac od ove godine uplacuje penziono,a gazdinstvo je registrovano prethodnih godina,a oni koji sada otvaraju gazdinstvo,cuo sam da ima slucajeva u selu,su ove godine oslobodjeni placanja doprinosa za PIO,i dobijaju subvencije.
Danas bio u Novom Sadau,u PIO-u kao jos pedesetak "srecnika",uopste ne kontam zasto su postavili tako ostar rok,pogotovo jer sve zavisi od tako "efikasne" sluzbe kao sto je PIO... ::lose::

Pa od cega da daju za subvencije :sta: -punjenje budzeta novcem ::novac::

Ja sam platio 30 aprila penziono a otislo na racun socijalnog,pogresno popunjeno jer nigde ne pise na koji racun treba, danas sam ispravio i prebacio pare na penziono, pa me interesuje posto sam prosao rok da li cu dobiti subvenciju,jer sam lane poceo da uplacujem penziono.Aj ljudi ako neko zna nesto ovome da mi javi pojescu se ziv ::pomoc:;

pozdrav svima, mene zanima kakvi su troskovi gazdinstva i dali moze da se neuplacuje staz i zdravstveno?
otvorio sam pre neki dan i pravim plastenik a nebih uplacivao penziono.
hvala unpred

@ delboj

Ako si prijavio poljoprivredno gazdinstvo oni te automatski duze i za penzijsko. Poslace ti na kucnu adresu koliko treba da platis. A ti kako oces platis ili neplatis samo ce ti se dug povecavati sa kamatom.

nemam ja neka velika ulaganja na jednom plasteniku da bih dobijao neke subvencije pa zato mislim da mi se to neisplati a gazdinstvo sam morao registrovati da bih ga dobio.
a ja sam to zamislio ovako: ako se isplati to radit mozda bi se sirio i onda bih uplacivao a to je za godinu dve
sad neznam ako ne placam a oni posalju pa posle sa kamatom a ja ni to neplacam dali posle mogu da me terete na sudu ili tako nesto, ili ja po zakonu nemam obavezu da placam penziono i zdravstveno :cao:
hvala svima

Onda neka ti je Bog u pomoći,moraš sam rešiti da li možeš ili hoćeš da uplaćuješ PIO,samo neće ove subvencije još dugo

pa ja necu. samo pitam jel to tako moze.
da imam gazdinstvo a ne uplacujem pio.
mislim jel to zakonito, ne trebaju mi subvencije

Možeš samo koji će ti onda,jedino ako hoćeš neki kredit ali ako ne uplatiš PIO od toga nema ništa

ma ja sam dobio nepovratni kredit od nekih stranaca (humanitarne organizacije).
dobio sam plastenik ali je bio uslov da otvorim gazdinstvo.
ja ga sad mogu i ugasiti ali nebih ako nisu neki veliki troskovi (bez pio)
a ja nemam pojma o tome
ako jos neko nesto ima da mi kaze, posavetuje hvala unapred :cool:

u februaru sam podneo sve za produzetak registracije gazdinstva bez PIO jer sam zaposljen,i do dan danas mi nije stigao odgovor od njih.a za porez mi je stigla uplatnica,jesu azurni ! ::novac::

Nazad
Vrh