Registracija poljoprivrednih gazdinstava

Znate da uvek kada dodjete na salter ne moze to da se zavrsi tek tako, postoji ono ogranicenje FJP (fali jedan papir). Voleo bi da je ovo ipak konacna verzija uredbe, a ne kao prosle godine kada su naknadno saopstili da poljoprivredni penzioneri ipak moraju da budu uskraceni za pun iznos subvencije. Sto stvarno nije imalo smisla! Zato naoruzani strpljenjem pravac sa svim papirima u red za obnovu.

zato sto je covek davao posedovane listove pre kada je registrovao a sada im palo na pamet da mora list nepokretnosti pa moras sve iznova bez obzira dali si vec to registrovao ili ne mora iskljucivo list nepokretnosti i sad ok prihvatim ja to i odnesem mu kad on meni trazi da napravim nove ugovore u sup sto koristim jednu njivu od 4h sa tim vlasnikom na broj nepokretnosti posto ugovor radjen na posedovan list e tu sam popizdeo jer taj u Bec zivi i gde sada da ga nadjem ali mi ovaj iz trezora obecao da ce se raspitati dali moze da ostane to kao pre ili ne to cu znati sutra za to me ne drziteme za rec!!!

mene zanima sto se tice produzetka reg. zadni papir dal treba sve da se preda fotokopija LK itd... a i to za stoku mi nije bas jasno

Ja sam danas obavio obnovu registracije.

Nisam ništa menjao stanje što se tiče parcela, tako da to samo popuniš onaj obrazac gde imaš pojedine kolone osenčene i gotovo. Malo me zbunjuje to što se ne traži kultura po imenu (kukuruz, pšenica itd) nego kao tip kulture (žitarice, industrijsko bilje itd). To je sada mnogo pojednostavljeno, ali sve imam osećaj da se iza toga nešto krije.
Za životinje su nešto iskomplikovali, jer se traži da sve budu pod veterinarskim nadzorom, tj. traže se šifre sa uverenja o cepljenju životinja... Tako sam ja razumeo ovog u trezoru. Budući da nemam više nikakvih životinja - nisam dublje ulazio u analizu toga.

A tim pojednostavljenjem ministarstvo nece imati uvid koliko je posejano koje kulture (oznacili smo samo ''zitarice'' , ''industrijsko bilje'' ...)tako da se zapita covek zbog cega se radi registracija i koja je njena svrha? :sta:

Spajki je napisao(la):
A tim pojednostavljenjem ministarstvo nece imati uvid koliko je posejano koje kulture (oznacili smo samo ''zitarice'' , ''industrijsko bilje'' ...)tako da se zapita covek zbog cega se radi registracija i koja je njena svrha? :sta:

Ovako nam nece moci trazit racuna za semensku psenicu, moze dalje sa tavana. :D

drobi je napisao(la):
Spajki je napisao(la):

Ovako nam nece moci trazit racuna za semensku psenicu, moze dalje sa tavana. :D

tu jesi u pravu,al ti ništa ne znači jer nemaš onda ni fiskalne račune za seme sa tavana

zdravo svima.
meni konkretno nije jasno s obzirom da sam vec registrovan ,dali mi je potrebno da sada vadim nove posedovne listove za povrsine koje nisu pod zakup nego se vode na clanove gazdinstva tj moje ukucane.
Dali neko zna.

1. Trebalo bi da se predstaviš.
2. Meni nisu uopšte tražili te posedovne listove, tako da je to različito od opštine do opštine.

neka mi neko pomogne ko je obnovio reg. sta treba da upisem u vezi sifara dal kukuruz i psenica idu zajedno ili pisem psenica 11.1 a kukuruz 11.2 ili kako samo hitno

predstavio sam se u caffe/u al ok,
Darko mi je ime.
hvala na odgovoru videcu ovih dana :ppozdrav:

Treba upisati samo 11.1 tacna kultura ih ne zanima,obe kulture podpadaju pod zitarice.

Nazad
Vrh