Nema ni sta Zrenjaniac, da spajaju PIO i registrovana gazdinstva, sta mislis kada bi to radili za sve, nije tako, nego kada podneses zahtev za regres, onda podnosis i zahtev za proveru u PIO... Nemislis valjda da ce da proveravaju u aprilu, kako ti kazes, 400.000 gazdinstava, da li su u PIO ili ne...
E ovako kako sam cuo u Poreskoj upravi, svi oni koji su se prijavili na PIO fond, u PIO fondu, i fond im je obracunao dug, i uplatili ga nece biti evidentirani u poreskoj upravi, nego tek od sledeceg obracunskog perioda, a ministarstvo ce iskljucivo proveravati u poreskoj upravi... Znaci ako ste se prijavili od 01.01.2008, i PIO fond vam je obracunao dug do 01.01.2009 i uplatili ste ga, u poreskoj upravi ce te biti evidentirani od 01.01.2009... Nisam najbolje razumeo da li ce i takvi moci da dobiju regres, jer u uredbi jasno stoji da ce ministarstvo da proverava u poreskoj upravi, a onda nas tamo nema...
Ja sam bio u radnom odnosu do sredine aprila 2008, kada sam dao otkaz prijavio sam se na PIO fond od poljoprivrede i ljudi u PIO mi lepo izracunali dug i ja platio. Odem u poresku upravu, a ona zena kaze, NE, NE, vi ste kod mene u PIO fondu od 01.01.2009, a sta ste vi placali u PIO fondu mene ne zanima. Rec je o Novom Sadu
Ovo moze da bude jos jedan izgovor ministarstvu da ne da subvencije....
I da jel mi donosimo uverenje ili ga oni pribavljaju, o placenim doprinosima