Registracija poljoprivrednih gazdinstava

Ma trazice oni i da ti je deda redovno uplacivao u PIO,da je izmirio 1945. Trazice partijsku knjizicu,slike od rodjenja... Uostalom jeste slusali od Micka MIcu ubicu,bice tako slicno.
Ako su oni nerealni i zive u nekom izmisljenom svetu gde je Kosovo jos uvek u Srbiji,mi ipak ne zivimo :nono:

KishRobert je napisao(la):
cukaneca je napisao(la):
ne zelim da raspravljamo o politici ali to nije tudja drzava
takodje,ali kad se bude smelo ici slobodno kroz prizren,onda ce se reci da je to nasa teritorija.

Da, i kroz Prištinu...

Već mi je muka od zamajavanja koje sprovode naša gospoda političari...

postoje mnoga mesta u nasoj zemlji gde se ne moze ici slobodno narocito u nocnim satima/bgd/ politicari su vrsta koja mi se gadi sa svim svojim podvrstama.

Nema ni sta Zrenjaniac, da spajaju PIO i registrovana gazdinstva, sta mislis kada bi to radili za sve, nije tako, nego kada podneses zahtev za regres, onda podnosis i zahtev za proveru u PIO... Nemislis valjda da ce da proveravaju u aprilu, kako ti kazes, 400.000 gazdinstava, da li su u PIO ili ne...
_________________________________________________Post je spojen: [time]1236508847[/time]_________________________________________________
E ovako kako sam cuo u Poreskoj upravi, svi oni koji su se prijavili na PIO fond, u PIO fondu, i fond im je obracunao dug, i uplatili ga nece biti evidentirani u poreskoj upravi, nego tek od sledeceg obracunskog perioda, a ministarstvo ce iskljucivo proveravati u poreskoj upravi... Znaci ako ste se prijavili od 01.01.2008, i PIO fond vam je obracunao dug do 01.01.2009 i uplatili ste ga, u poreskoj upravi ce te biti evidentirani od 01.01.2009... Nisam najbolje razumeo da li ce i takvi moci da dobiju regres, jer u uredbi jasno stoji da ce ministarstvo da proverava u poreskoj upravi, a onda nas tamo nema...

Ja sam bio u radnom odnosu do sredine aprila 2008, kada sam dao otkaz prijavio sam se na PIO fond od poljoprivrede i ljudi u PIO mi lepo izracunali dug i ja platio. Odem u poresku upravu, a ona zena kaze, NE, NE, vi ste kod mene u PIO fondu od 01.01.2009, a sta ste vi placali u PIO fondu mene ne zanima. Rec je o Novom Sadu

Ovo moze da bude jos jedan izgovor ministarstvu da ne da subvencije....

I da jel mi donosimo uverenje ili ga oni pribavljaju, o placenim doprinosima:haha:

Subvenciju će dobiti samo oni koji upišu da se bave isključivo poljoprivredom :cao:
@ goxgi kad sam ja otišao u PIO da se prijavim mene su upisali od 01.01.2008 i dali su mi uverenje da sam prijavljen, i sa tim uverenjem sam otišao do poreske uprave i tamo su me zadužili od 01.01.2008 za PIO i za zdravstveno osiguranje ispisali su mi ček koji sam platio. Za uverenje još se ne zna kako će da bude to tek posle 1. maja

Ja sam se za PIO prijavio od datuma registracije gazdinstva ( pocetak 2005.). Posle nekog vremena sam dobio resenje da sam upisan i koliko im dugujem za 2008. i ostale godine. Platio sam dug za 2008. jer je to jedan od uslova za dobijanje subvencije, a sta ce biti sa ostalim dugom videcemo.

Od dokumenata koja sam predao u PIO fond trebao mi je zahtev da me upisu u PIO na kojem se traze podaci o tebi i od kad zelis da si prijavljen, potvrdu da imam registrovano gazdinstvo, kopije licne karte,vojne i radne knjizice i poresko resenje

5) да нису, као закупци, закључили уговор о закупу земљишта са правним
лицем као закуподавцем, осим ако је уговор о закупу земљишта закључен са
Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде (у даљем тексту:
Министарство).
ovo je tekst iz uredbe sta im to znaci da ne mozes arendu da prijavis nego samo drzavnu zemlju ili sta?

Mozes da prijavis arendu od fizickih lica. Mislim da ne mozes da prijavis zemlju u zakupu ako si uzeo od neke firme ili zadruge

Jel ste morali da platite zdravstvo:haha: Koliko sam cuo zdravstvo ne mora da se plati za 2008-godinu.

I da kaze mi zena u poreskoj upravi ovim recima: vi poljoprivrednici stvarno niste normalni, mogli ste da se prijavite i 2 meseca u 2008-oj, jel nigde u uredbi ne pise da moras da budes prijavljen cele godine... Moras samo da izmiris dug za 2008-u, ali prijava nije bitna od kog je meseca.

E sada to je istina, ali u PIO fondu u Novom Sadu, nisu dali da se prijavis od kada ti hoces nego samo od dana registracije. Znaci ko se registrovao 2006-te, mora od tog dana da se prijavi, jedino ako si negde radio pa vec imao prijavu, kao ja :bravo: :bravo: :bravo:, onda nemoras, nego od dana kada ti je prestala prijava u firmi...

Pa zato sto su sad svi krenuli u prijavu,a drzavi naravno treba para. Naravno koje ce ovce da sisa nego nas paore.

Vidite sta sam ja dobio danas! Kad pravis ugovor za parcelu sa vise vlasnika onda mozes na ovaj formular da ispunis i da ustedis na overi!

Ja nisam! Samo penziono za 2008 a od 2009 oba! Zdravstveno sam 2008 bio osiguran kao clan porodice u tastovom RPG

goxgi je napisao(la):
Sandore si morao da platis zdravstvo za 2008:haha:
Zdravstveno osiguranje ne mora da se plati jer 2008 godina ide na mirovanje. Šta mislite šta će da bude sa mojim slučajem jer sam u februaru isplatio dug za 2008 godinu ( oko 39000 din) i u međuvremenu su digli osnovicu na 47000 din :sta: :sta:
To je isto kao : odem u prodavnicu kupim pivo, popijem i sutradan dođe prodavac i kaže da doplatim još dva dinara jer je pivo u međuvremenu poskupeo :haha: :haha: :haha:

A zasto svi spominjete i zdravstveno? Ja nigde nisam video da je i to uslov za dobijanje subvencija. Zdravstveno sam osiguran kao nezeposleno lice

Ma overena je moja knjizica, nista nisam platio, osigurali su me kao nezaposleno lice. Veci deo zemlje je na tatu, tako da je nemam dovoljan katastarski prihod

ako pocnes da uplacujes peMziju kao poljoprivrednik-onda vise nisi nezaposlen,pa ti nece vise overavati knjizicu kao pre, vec ces morati i to da placas!!!! :D

Nazad
Vrh