Registracija poljoprivrednih gazdinstava

Ludnica :udri: :udri: Na kraju če da bude da neće da dobijemo ništa :udri: :udri:

Sada smo navodno u kompjuteru i aprila se spajaju ovi iz registracije i Pia i videće ko je platio i taj će dobiti pravo na subvencije. :udri:

Meni su objasnili ovako: Ako nisi bio zaposlen pio krece od dana registracije, a ako si bio zaposlen kad si registrovao PG od dana kada ti prestaje radni odnos! "Zaostali dug" (posto su te ubelezili retroaktivno u pio je retroaktivno zaostali)Nisu oprostili nikom vec su samo dozvolili da mozes prekoreda da uplatis 2008 godinu a ostale(2007 i ranije) ce tek da odluce dali ce da oproste s tim da te godine ne ulaze u staz ili ce moci kasnije da se uplate po nekom sistemu reprogramiranja ili da izmisle ko zna sta jos...

Ma, premija neće biti dok se na razne načine ti novci najpre ne izvuku od seljaka...

Ja kako sam cuo na salteru, sto se tice zaostalog duga:
-za subvencije je bitno da ze isplati 2008god.A ako nastavite da placate redovno do 2011 brise se zaostali dug...E sad-ako su lagali mene.....

Mislim da se to odnosi na zdravstveno. Ja sam juče dobio neko "Delimično rešenje" o mirovanju duga :sta: po osnivu doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje dospelog za plaćanje do 31.12.2008. u periodu od 01.01.2009. do 31.12.2011. Ako se u ovom periodu sve redovno plaća taj dug se briše a ako ne onda mora da se plati.

Smajli sam stavio jer nemam pojma otkud mi dug kad redovno ( i unapred) plaćam zdravstveno da ne bih mislio o overavanju knjižice. Ranije sam na početku godine uplatio za celu godinu unapred a ove sam ipak platio samo prvu ratu 5700 din.

molim one koji su obnovili registraciju da mi pomognu da pravilno popunim moje papire. Zanima me sledec sta treba da upisem kao sifarnik za zemlju i zivotinje Konvencionalna proizvodnja ili organska, to me malo buni, sta je komercijalno a sta nekomercijalno domacinstvo, cemu sluzi "ovlascenje za zastupanje" kolko ga ja tumacim moj Tata je nosioc bpg a daje meni ovlascenje da ja radim za njega zar ne?

kako kakva?
bitno da su kosovarima dali marginalne nazive,pa da pokupe subvencije.toliko ulaganja u tudju drzavu :zli: :nono:

Kad se podnosi zahtev za povracaj da li mora iskljucivo fiskalni racun ili moze neka otpremnica iz zadruge da je preuzet repromaterijal koji ce se kasnije platiti?

A dobri su sa one 2/3 premije za đubriva, ako se ne podnese dovoljno računa.

U vladi očigledno ima puno njih kojima je jedini posao izmišljati ovakve gluposti.

kiraj je napisao(la):
Kad se podnosi zahtev za povracaj da li mora iskljucivo fiskalni racun ili moze neka otpremnica iz zadruge da je preuzet repromaterijal koji ce se kasnije platiti?
Do 1.maja ima vremena da donesu još par dopunu i izmenu uredbe. I sigurno neće da priznaju ništa samo fiskalni isečak!

KishRobert je napisao(la):
kako kakva?
bitno da su kosovarima dali marginalne nazive,pa da pokupe subvencije.toliko ulaganja u tudju drzavu :zli: :nono:
ne zelim da raspravljamo o politici ali to nije tudja drzava

Ali prakticno vise nije ni nasa! A kako stvari stoje nece ni biti nasa...

Pčelari da bi dobili subvencije neće morati da uplaćuju PIO, ali će se to sigurno znati kada se bude objavila uredba. Subvencije će se isplaćivati za pčelare koji imaju između 40 i 100 košnica. To je rečeno danas na savetovanju pčelara u Novom Sadu.

Nazad
Vrh