Hoću da saznam tajnu kako to može?Znam da može jer se tako plaća.
Da i ja tako uradim?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Hoću da saznam tajnu kako to može?Znam da može jer se tako plaća.
Pre godinu dana najavljeno je da će zbog svih nelogičnosti propisa Zakon biti promenjen. Oformljena je i radna grupa koja treba da utvrdi nove kriterijume po kojima će poljoprivrednici plaćati doprinose. Pominjana je mogućnost da će se obaveze razrezivati srazmerno veličini poseda. Izmena Zakona je i dalje u fazi najave.Da li vi te vaše tvrdnje o PIO zaduženju možete da potvrdite nekim pisanim dokumentom?
Pre 5g sam prestao da radim, u socijalnom su mi rekli da ne moram da plaćam PIO nego samo zdravstveno, na mom imenu imam 5ha zemlje.
Pio je razdvojeno od zdravstvenog o.siguranja. Ranije nije bilo tako.PIO I Zdravstveno ne možeš razdvojiti zar ne? Čim si prijavljen na zdravstvo, automatski ide i Pio. Bez obzira što ne plaća, dug je tu, stoji i gomila se sa kamatom.
Da li neko ko plaćanja "samo" Zdravstvrno dobija rešenje za zaduženje samo za zdravstveno? Da na rešenju ne piše iznos i za Pio? Čisto sumnjam.
Nema tu tajne, piso sam i ranije da jedno domacinstvo, koje poseduje zemlju, dakle ne, registrovano gazdinstvo, nego domacinstvo, mora da ima minimalno jednog clana porodice koji je prijavljen na Pio.Hoću da saznam tajnu kako to može?
Da i ja tako uradim?
Ako je ovo upuceno meni,nema problema prijavicu se na pio cim mi drzava da subvenciju od 10.000 e kao sto daje stranim firmama ili barem onih 200-300.000 din. koliko daje NSZ za samozaposljavanje. Ovako znam da kad sam registrovao gazdinstvo pre 7-8 god. niko me nije niti pitao,niti terao da nesto uplacujem i da se prijavljujem.Imaš gazdinstvo sa zemljom u zakupu, osiguravaš se preko države kao "nezaposleno lice", zato jer se nisi prijavio da plaćaš sam sebi. Pazi to tako može dok te država ne uhvati (tj.dok ne ukrasti sisteme - kada ideš da overiš zdravstvenu knjižicu kao nezaposleno lice popunjavaš onaj papir i potpisuješ pod punom krivičnom odgovornošću da ne postoji drugi osnov da budeš osiguran zar ne? E pa taj drugi osnov ti je poljoprivreda. ) , posle toga će ti i gaće uzeti sa kamatom od dana kada si prvi put otvorio gazdinstvo.
Na rešenju ne piše dug za PIO, rešenje dobijam samo za zdravstveno i tako i plaćam. Da sam u obavezi da plaćam i PIO verovatno mi nebi rekli da ne treba da plaćam pio i verovatno bi mi stizao račun za PIO.PIO I Zdravstveno ne možeš razdvojiti zar ne? Čim si prijavljen na zdravstvo, automatski ide i Pio. Bez obzira što ne plaća, dug je tu, stoji i gomila se sa kamatom.
Da li neko ko plaćanja "samo" Zdravstvrno dobija rešenje za zaduženje samo za zdravstveno? Da na rešenju ne piše iznos i za Pio? Čisto sumnjam.