Sad sam pogledao ugovore, ja nigde nisam naveo tačan datum, ugovor je sačinjen na 5 godina, i naveo sam da ističe po skidanju useva. Eto sad mi je krivo što nisam naveo nikakav datum, ali opet ovo sa datumom je do administracije, ne do mene. Ma nema ni veze, al eto na kakvu foru može bilo ko da najebe bez veze.
Sent from my E5603 using Tapatalk
Ko je onda i kako u program uneo te datume, to nije naivno pitanje, uopšte.
Primećujem tu praksu i u drugim obligacijama u vezi zemlje i u velikoj meri vidim strahovite propuste modernih advokata. Oni jednostavno prihvataju neke šablonske odredbe bez obzira na stvarnu volju stranke. To stari advokati sebi nisu dozvoljavali.
Promenama 2000. godine bez ikakvog društvenog i stručnog konsenzusa uvedena je premisa "obveznik zna". Obveznik zna da mora da plati porez u ovom roku, prirez onda, razrez pre i posle drn-drn-drn... Činovništvo svesno neznanja "obveznika" uvodi svoje standarde ponašanja na uštrb prava i sloboda "obveznika". Mi nismo više ljudi, nismo ni građani, mi smo poreski obveznici, zar ne ?!
Iz činovničkog ograničavanja prava slobode ugovoranja, mnogo puta bez zdravog zakonskog uporišta, nastaje ceo niz problema.
Ja uočavam i najstrašnije se opirem ograničenjima u pogledu trgovine govedima... Evo sad ovo...
Tome se moramo suprostavljati kao društvo. Sloboda ugovaranja je ustavna kategorija i nemoj da me ograničavaš kalupima.
Ko je i kako propisao da ako rok nije numerički eksplicitan službenik unosi rok koji je uneo ?! I da li je uopšte propisao ?
Pa setite se samo tumačenja za registraciju balirke !