Redukovana obrada

Slikaj onu plocicu. Da vidi galicije tezinu. Da vidi kako ce se case usapunjati kad bude trebalo ju podici. A u calmi sve suncani vrhovi.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока
2hdp3yf.jpg

Ovo je bila tezina sa disc rollerom, najtezim valjkom u ponudi ... razlika izmedju njega i ovog sad sto je na njoj je nekih 700 kg
Za ovu tezinu sa plocice tj sa tim teskim valjkom joj je potreban podvoz.

Samo veca podizna moc. Ili veci traktor.

Човек каже тешка 3т од 4м...мени би треба ла од 3м, ако бих је куповао која је бар за 500-600 кг лакша од веће, а и кејс диже скоро 8т назад тако да се не бринем да не би подигао и ову већу...

Није то штејер да се укаки од терета :haha:

- - - - - - - - - -

Eво га и 130цвх у раду са 2,5м ако не грешим, а можда је и од 3м...нећу да грешим душу...
[video]https://youtu.be/sA8rgkFREDA[/video]

Sad ima 3 tone. Kad je dosla imala je 3715 kg. Pise na plocici. Traktor sa 8 tona podizne moci se borio ( nisam video. Cuo od Slavka 91) Steyr ima 96.. Kg podiznu moc. Tako da nema zime.

Па не бих ја узимао од 4м, већ скоро дупло мању, а самим тим и лакшу...који ће ми 4м, кад је то превелико за мој трактор...

Колко ме сећање служи он се борио са вагом коју је правила тањирачс, а не тежином исте, мада можда и грешим...

- - - - - - - - - -

Илги арагон од 2,5м је тешка 1900кг, од 3,0м је тешка 2200 стим да тражи трактор јачине од 130-150 кс ова већа, а мања до 130кс таман за мог кејса...

Spominjete paljenjo kukuruziste.
Pa sta ce vam te grdosije ako cete paliti, to moze i nosena tanjiraca.
A kamo li vucna iz male privrede, Consum, Ferocoop, Tanjiraca komerc.
Dajte slike i video iz nepaljenog kukuruzista.

Kod nas na steyr-u su neki bas debeli. Izmerim sutra. Ali evo slike ako moze nesto da znaci.
c9983ab9a2fdd1f640180766f9d4d598.jpg

Ja sam vise za ovako nesto jeste da treba malo vise vremena u okretanju ali kada potone do osovine obrada je u fulu a ovako izgleda kako je laksa adutova tanjiraca od 1800kg odradila a tek ova veca od 3t kako bi tek izgledalo ,ali moram reci da je bijo dekalb i nije bilo ekstremno jaka masa ali bilo je po prilicno mase !!!

Kod nas na steyr-u su neki bas debeli. Izmerim sutra. Ali evo slike ako moze nesto da znaci.

Fabricki postoje 3 verzije. Spoljasnje mere su 90, 100 i 110 mm. Meni su na NH uvalili ovaj najtanji cilindar od 90 mm i bio je malo slab za moje potrebe. Traktor nije mogao da podigne gruber i plug preko 85% kada je bilo zalepljeno puno blata na njima. Kada su bili cisti dizao ih je 100%. Pre 2 nedelje smo promenili cilindre i sada je problem resen.

Fabricki od 90 mm i pravljeni od 120 mm.

207uloz.jpg

Cici. Sad sam nasao podatak da nam je topling 110 mm debeo. A na slici se vidi da ni ovi klipovi nisu tanji. Tako da mislim da imamo tu najdeblju verziju.

Nisu znali da ce ici u juzni banat. Bio je predvidjen da ga baba nedeljom tera na pijac. A ne da se muci u ritu ceo radni vek.

Podizna moc se meri na polugama a ovaj teski valjak je isturen 2m iza njih pa je tu nastao problem. Cici precnik cilindara ne znam,mogu izmeriti ali pumpa je zasigurno slabija od tvoje i mucobienove, 125l.

Spominjete paljenjo kukuruziste.
Pa sta ce vam te grdosije ako cete paliti, to moze i nosena tanjiraca.
A kamo li vucna iz male privrede, Consum, Ferocoop, Tanjiraca komerc.
Dajte slike i video iz nepaljenog kukuruzista.

Vidim da ti niko ne odgovara. Pokusaj da zamislis samo koliko mase bude posle kukuruza koji rodi 14, 15 tona po hektaru pa ce ti verovatno sve biti jasno. Pogotovo ako je taj kukuruz bio FAO grupa 600 ili jos gore 700..

uradi i tad tanjiraca posao i kada je ekstremno jaka masa samo da uhvatis posle kise kad upije da potone malo treba da si strpljiv,, resi upaljac ali nije bas preporucljivo !!!

Nazad
Vrh