Ova moja je Bodrum farm - Turska slicno Ilgi Aragonu, V&N Terra disc-u, sirine 4m sklopiva, tezine 3 t, diskovi 510 mm, iza ima obican valjak samo velikog precnika. Radna brzina mi je minimum oko 10 km/h pa nadalje do 13-14 km/h, ucinak jako velik i odlicna je za manipulaciju. Gore na slici je paljeno kukuruziste a paljeno je zato sto iza kombajna - na otkosu ostaje veelika masa ljustike i cokova (takva godina). Kad sam probao to da uradim izmesala je i isitnila ali i dalje u toj sirini je ostajala ta masa u traci pa sam se bojao miseva. Nebi bilo problema da je ta masa rasporedjena po celoj sirini zahvata kombajna. Prvih par dana pripreme zbog tesnaca sa vremenom je radjeno po bas mokrim kukurusistima i sojistima pa sam imao problema da mi je lepilo blato na ivicu rotora praveci valjak gde preklapa sa drugim prohodom i dzombe sa kojih uopste nije otpadala zemlja da su upadale izmedju nosaca diska i diska, kasnije kad se malo prosusilo islo je lepo, na diskove mi nije lepilo. U repistima je radila extra posao pravila je leju. Pre nje sam imao vucenu Dravu 36 diskova 4,1m sirine i radila je dobro posao godinama ali je bila katastrofa za saobracaj pogotovo u poslednje vreme jer je kod nas u Sidu saobracaj postaje sve strasniji a ulice ne mogu biti uze pa te muka uhvati kad treba ici sa njom ili bilo kojom sirom masinom ... Ne mogu reci da ore ili neka cuda da pravi ali radi lep posao iako su bili dosta losi uslovi za rad.