D.R.E.D
Član
Jeste vi sigurni u ovu recepturu ovde kanda nešto ne štima ovako imate preko 26%proteinapedja voganj je napisao(la):23kg sojine sacme,7kg sojinog kriza,10kg rop10,60kg kukuruz.drzis se te recepture ?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jeste vi sigurni u ovu recepturu ovde kanda nešto ne štima ovako imate preko 26%proteinapedja voganj je napisao(la):23kg sojine sacme,7kg sojinog kriza,10kg rop10,60kg kukuruz.drzis se te recepture ?
Da mi smo sigurni ne znam sta ti je to cudno,bar ja nikad problema nisam imao sto se tice togaD.R.E.D je napisao(la):Jeste vi sigurni u ovu recepturu ovde kanda nešto ne štima ovako imate preko 26%proteinapedja voganj je napisao(la):23kg sojine sacme,7kg sojinog kriza,10kg rop10,60kg kukuruz.drzis se te recepture ?![]()
pedja voganj je napisao(la):Galicu,mislim da je u toj recepturi 30% soja (23kg sojine sacme + 7kg sojinog griza).Mene izadje po tome kad pravim 1kg hrane 42.1din/kg
Branko,rop10-2180 (10kg) a za hemijske karakteristike moram videti sa dzaka kad kupim,ovaj sam potrosio i bacio
Post je spojen: [time]1267020651[/time]_________________________________________________
Rop 10 (vitaminsko-mineralna predsmesa za prasad do 15kg)
Proteini % najmanje 23 Kalcijum % 6,18
Celuloza % najvise 2,5 Fosfor % najmanje 3,7
Pepeo % najvise 36,0 Natrijum % najmanje 1,37
Mast 0,5 Lizin % najmanje 4,3
Izvinjavam se pogresio sam,mislio sam da stavljas vise soje ,
,hranio sam sa biofaktori ali nisam tako puno stavljao i to sa ROP-10
dobar je premiks ali skupo ti je to.
42 din,je mnogo mene kosta kilogram 22 din. Startera .
Post je spojen: [time]1267173106[/time]_________________________________________________
Preko 30 kilograma soje u hrani za odbijenu prasad je mnogo!!!
25 plafon.
U prvih deset dana po odbijanju prasad ne treba hraniti jacom hranom od 16% proteina zbog toga sto se prejedaju,i ne mogu da svare tako jaku hranu!
Posle 10 dana se moze preci na onu pravu od 20% pa i jace,
Ovo vam govorim iz prakse,ne samo moje vec u vise slucajeva,
Ja sam hranio sa svim i svacim,VERUJTE MI SVE SAM PROBAO,
sano,gebi,bofaktori,sve!
Sve je to dobra hrana ali skupa,u tome i jeste problem!
sada hranim sa 23% sojinog zrna-przenog,
15% jecma ili zita takodje przenog
1% premiks
i minazel
ostalo kukuruz przen isto
Ako hranim prasad koja su odbijena tih prvih 10 dana,dodam mleko u prahu,
7%-10%
I verujte nikakvih problema nemam,jedina razlika je u konverziji hrane, kod moje hrane je umesto 1.8 2.0.2.1 za kg>prirasta
ALI JE DUPLO JEFTINIJA.
Hemijski sastav:ukupno 36,2% ono ostalo ti je nosač?pedja voganj je napisao(la):Branko,
danas sam nabavio neki premix za tovne svinje i daje se max 3%.
Hemijski sastav:
23% kalcijum
5% natrijum
3.2% fosfor
1% metionin
4% lizin
Koja bi receptura najbolje rezultate davala?(posto na dzaku nemaju nikakve recepture)
Od komponenti imam kukuruz,sojinu sacmu,stocno brasno