Recepture za spremanje koncentrata

Da li neko ima program koji sam pravi recepturu za koncentrat naspram sirovina koje posedujes ?

Молим за савет.
Нови кукуруз, природно сув 12,5% влаге, да ли га смем давати смем давати прасицима узраста 25 до 40 кг?
Сад тренутно једу стари кукуруз 10 %влаге, мешам пшеницу и соју.
Али слаб сам са старим па сам мислио нови да им укључим у исхрану, а стари да дајем само крмачама са малим прасицима.

За цену не знам али кад се отвори џак очи саме плачу и чисти плућаНеки фрацуски произвођач. Има већ неколико година да смо престали то користити већ разне препарате на биљној бази за спречавање пролива и едемске болести.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Kod mene je prosla tura prasadi urnisana prolivom i edemskom bolescu a nema sta nisam koristio, razne zakiseljivace,limuntus,mivita diastop, jabukovo sirce i ako im samo dam malo vise hrane sutra dan obavezno neko prase pocne da se prevrce i cao a enrocin sam samo rokao, tek posle 3 nedelje od zalucenja se stabilizovali

За цену не знам али кад се отвори џак очи саме плачу и чисти плућаНеки фрацуски произвођач. Има већ неколико година да смо престали то користити већ разне препарате на биљној бази за спречавање пролива и едемске болести.

Sta koristite za sprecavanje klostridije, imao sam slucaj svinja ugine naduva se kad rasecem sva krv u crevima kažu mi iz Sano klostridija da pojacam zakiseljivac

Здраво свињче угине и после се врло брзо надува стомак? Ако мислимо на исто то је ентерохеморагични пролив. Појави се крв у дебелом цреву, а црева модро плаве боје.
Пре неколико година сам писао томе да се дешава код крмача када се држе у групним боксевима и све заједно једу. Оне веће јаче одгурају слабије и добро се наједу. И то траје неколико дана док им скоро не стане варење. Ако је присутна клостридија у храни или околини она почиње да "ради" у анареобним условима у цревима, производи токсине који на крају уместо да крв узима хранљиве материје из црева, црева пропусте крв. Има и стручно објашњење али да ширим.
Баш да је клостридија код товљеника мало тежи случај.
Врло вероватно да дира нека друга бактерија можда чак ешерихија коли. Решава се са амоксицилином и колистином. Заједно умешамо и пустимо кроз течну исхрану. Користимо водотопиве лекове, каренца је неколико дана.
Распитај се у псс, ако се дешава на неколико комада узме се узорак(црева се исеку, вежеш чвор на црева као на свињокољу) и пошаље на анализу. Стигне за пар дана резултат и који антибиотици раде, који имају делилично дејство и на које су резистентни.

Ако у цревима буде крв која подсећа на крвави пролив, буде је и у танким цревима и по мало вуче на розу боју онда није искључено да је узрочник лапсониа или трепонема. За то иде тиамулин, тилозин и слично шта делује. Може инјекционо или кроз храну. Користили смо аивлосин, скуп али ради добро.
Не би било згорег послати и компоненте од сано-а на анализу.
Све што убацујеш од закисељивача и осталих препрата је превенција а не лечење. Тако да није немогуће да и они нешто знају( произвођачи хране) него мало лоптицу пребаце и на товљача. Са једним чланом на форуму смо на даљину решавали патентов проблем, пребаце на болест а није била у питању.

Нису скупе, нешто је бесплатно ( барем је било). Пар хиљада динара.

Nema svinja proliv, iz cista mira kao da joj zlo krece kao infarkt ali ne pomodri samo joj stomak raste, ne moze da ustane prosto baulja,koza pobeli,sva krv zavrsi u crevima creva naduvana ko baloni i ljubicasta od krvi, nema tok bolesti ide jako brzo, ona koja povrati ta dodje sebi

Nazad
Vrh