Recepture za spremanje koncentrata

To je ekstra, samo ako su neumereni onda moze da se desi edem. Zaboravio sam napomenuti da ih ja hranim tako do ~40kg.

ово је одговор на пп од члана @

prof. dr. Seljak

Ne brini, neće prelazak sa jednog koncentrata na drugi dovesti do proliva osim ako taj koncentarat ne sadrži budjava i nekvalitetna hraniva. Veći je problem količina hrane, čak i najkvalitetniji premiks i koncentrat ne mogu da preveniraju proliv ako je ishrana preobilna. PO zalučenju 7-10 dana dijeta posle polako povečavati i to je to. Pozdrav!
из 2011 г.

Bok imam tri svinje sad su teški oko 50kg i hrana je kukuruz, ječam, sojina sačma i indy tov 3%, omjer po njihovoj recepturi. I sad je jedna počeo šepati na prednju nogu onako nabada na papak, zanima me dali dodavati kostovita ili to sve ima u premiksu ?

То је највероватније повреда. Погледати добро, можда је пукао папак.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Ako je papak puknuo kako lečiti zvati veterinara ili ? Nemam iskustva sa svinjama do sad mlad sam a sam..

Прво утврдити да је повреда, можда је повредио и јастучић испод папка, дешава се код неравног пода. Или код брзог раста и добијања на тежини .
Ако је повреда амоксицилин и дексамедазон.
У концентрат умешати костомин или костовит иде око 2 кг на 100 кг хране.

Користим имунофуд од прасади 25 кг до крмача две три недеље пред прашење.

Imuno food koristim sigurno desetak godina. 20% ga stavljam po preporuci uz bilo koju kombinaciju ostalih zitarica i nikad nisam imao problema.

Pozdrav
Jel moze neka receptura za svinje od 25kg
Imam kukuruz,stocno brasno,jecam i soja
I Koji da premix od patent co stavim

Onda soju moras prziti. 50kg kukuruz, 20kg jecam, 7kg stocno, 20kg soja i 3kg premix. Ja bi ti preporucio posto su ti prasici oko 25 kg da krenes umesto soje sa sojinom sacmom, a kasnije mozes sa tom sojom.

Nazad
Vrh