Recepture za spremanje koncentrata

Ентерохеморагични пролив, а шта га тачно изазива односно која бактерија рећи ће анализа.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Не стигне да избаци из себе, не мора бити видљив пролив да не буде забуне.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Meni je prošle godine uginulo prase 25 kila, i posle svinče od 100 kg iz istog legla, bili su od naprednijih. Nikakvi simptomi, samo ih ujutru nađem naduvane, isto kao što kolega kaže. Veterinar sumnja na klostridiju, od tad ubacujem jabukovo sirće u vodu..

Pravi li neko koncentrat za prasice?
Poceo sam od skoro da pravim sa Gebijevim superom i desi mi se jutros da sam nasao jedno mrtvo sinoc nije bilo nikakvih simptoma, sumnjam na edemsku bolest.
Ubacujete li nesto u koncentrat tipa minazel ili nesto slicno?

Poslato sa RKY-LX1 pomoću Tapatoka

Minazel je nesto drugo,za edem odnosno protiv njega se stavlja zakiseljivac

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Ma koristio sam razne i probao sve i svasta i opet se desi,jedino hrana na kasicicu 15-20 dana po odbijanju od sise

Aa jbg uvek imaju non stop dostupnu hranu od 15-tog dana zivota, da uvek imaju po volji.
Do sada sam uvek davao gotove koncentrate grover i mucio me proliv posle odbijanja, sada kako sam krenuo da pravim nema proliva nema nista al se desilo ovo

Tako to ide,daj boze da ostane na tom jednom, nece edem dok sisaju vec kad ih oducis,sipaj po malo jabukovo sirce u vodu

Ubacis zakiseljivac i mivitu nemas proliv i edem, zakiseljivac mozes i gebijev imas tamo uputstvo kad je stres odbijanje od sise, prelaz sa hrane na hranu ide maksimum itd, mivita ako je nadjes je cink oksid sprecava proliv isto je dobra za edemsku boles preventivno ide od 4 do 8 kg na tonu ja ubacim 5 kg na tonu hrane.

@AgroKs
Starter preskacem jer ima vise proteina i odmah imam problem sa prolivom, sa groverom je to dosta bolje.
Dok sada kako sam krenuo da pravim sam koncentrat nema nikako proliva posle odbijaja od krmace i napreduju lepo.

@markojx
Hvala na davetu, sutra pravim novu turu pa cu ubaciti nesto.

Pravi li neko koncentrat za prasice?
Poceo sam od skoro da pravim sa Gebijevim superom i desi mi se jutros da sam nasao jedno mrtvo sinoc nije bilo nikakvih simptoma, sumnjam na edemsku bolest.
Ubacujete li nesto u koncentrat tipa minazel ili nesto slicno?

Koju cenu dobijas za taj super?

1450 dinara dzak 10 kg, onaj od 41%
Ova je apoteka malo skuplja ali daju na odlozeno placanje samo upisuju u svesku pa uzimam kod njih
Inace mislim da moze da se nadje i za 130 dinara kilogram.
Nisam neki veliki potrosac pa da mi prave cenu imam 19 krmaca

Koja je cena kod tebe?

Poslednja izmena:
Ma koristio sam razne i probao sve i svasta i opet se desi,jedino hrana na kasicicu 15-20 dana po odbijanju od sise

Ја мислио сад да пробам са хранилицом, и од залучења једу по вољи. Давао сам им на оброке, 2 пута дневно, неко легло прође без пролива, ал у већини случајева добију.

Koja je cena kod tebe?

Ni ne pitam za taj grover jer znam da ce mi biti skupo, super patentov za svinje vidim 116 dinara i to mi neshvatljiva cena. Ja se zezam sa premiksom grover ISV 3.5%, minazel D, 25% tritikale, i 20% moja sojina pogaca. Pravio sam sa 25% pogaca a 20% tritikale al mi se desavala onda endemska bolest, e sad mozda je to kad neujednaceno jedu ali ja sam se uplasio da je prejaka hrana pa sam smanjio pogacu

Ja sada pravim 25% kukuruza, 25% jecma, 25% psenice i 25% supera.
A ima na dzaku i drugih receptura bez psenice ili jecma ili sam kukuruz.
Ali kad vec imam sve zitarice izabro sam tu recepturu

Nazad
Vrh