Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sme on da se se koristi i sa 30 vlage, ali ne moze dugo da stoji konc. Naime ne sme da se zadrzava dugo u hranilici da se ne ubudjavi. Cak i pilicima koji su mnogo osetljiviji od svinja mi smo davali sa vlaznim kuk. bez posledica. To svakako nije najbolje resenje ali moze da prodje. Mnogo veci problem je taj vlazni kuk. samleti i izmesati jer se jako lepi na sito i zagusuje mlin .Nakon koliko vremena krecete da trosite nov kukuruz iz cardaka? Elem, ja vec sigurno barem deceniju koristim iskljucivo vestacki susen kukuruz, a sad neki dug moram da zatovrim kroz kurkurz koji je smesten u cardak.
Kad smem bez bojazni da pocnem kruniti i davati svinjama taj kukuruz, s obzirom da je pre dve nedelje smesten u cardak sa ~28% vlage!
Sme on da se se koristi i sa 30 vlage, ali ne moze dugo da stoji konc. Naime ne sme da se zadrzava dugo u hranilici da se ne ubudjavi. Cak i pilicima koji su mnogo osetljiviji od svinja mi smo davali sa vlaznim kuk. bez posledica. To svakako nije najbolje resenje ali moze da prodje. Mnogo veci problem je taj vlazni kuk. samleti i izmesati jer se jako lepi na sito i zagusuje mlin .
a sta radite sa onim sto je malo budjav? meni je ns6030. 10% kvarni vrhoviSme on da se se koristi i sa 30 vlage, ali ne moze dugo da stoji konc. Naime ne sme da se zadrzava dugo u hranilici da se ne ubudjavi. Cak i pilicima koji su mnogo osetljiviji od svinja mi smo davali sa vlaznim kuk. bez posledica. To svakako nije najbolje resenje ali moze da prodje. Mnogo veci problem je taj vlazni kuk. samleti i izmesati jer se jako lepi na sito i zagusuje mlin .
Actelik je zgodan sto ima malu karencu, a izgleda da polako postaje za ziske, rezistentan , tako da cemo morati da trazimo sl.resenje. Inace trenutna cena konc. za tovljenike, moze da prodje sa 24 din. kg. Naravno u domacoj reziji.Ja sam pre neku godinu prskao dva puta astelikom i nije vredelo.Kupio sam onda K-obiol i resio problem
A sto bi ti tu nesto menjo?.., ako su ti na primer dostupne sve komponente iz njihovih predloga recepture.danas sam poceo da hranim prasice sa patent-co premiksom,da li da se drzim njihove recepture ili da menjam nesto?
Ja hranim 55 kuruz,20 zito,17 soja sacma,5 stocno brasno i 3% indy premium patent.sta vi kazete na to?[/QUOTE
Smani soju na 1.2kg i dodaj suncoktet 0.7 kg jeftinije za neki dinar mozes da smanjis kukuruz i digni zito, dobijas jacu proteinsku vrednost.. zeolit ili minazel obavezno..![]()