Amater83
Član
I kod mene isti problem,slabo jedu novi kukuruz,konkretno ns 6030,probali smo Dekalb za vrsenje,taj su jeli,ali je problem sto smo malo ostavili kuci,sreca pa ima jecma pa povecam kolicinu jecma u odnosu na kukuruz,i onda jedu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
dali da dajem krmacama detelinu pored koncentrata? jedan kolega me ubedio da je izbacim ali sad nemam nikakve zarade,pojedu 4 do 5kg konc, a kad doje i po 10kg
ne bi davao sve zivo samo detelinu i to bi prekinuo pred prasenje. imam jutro deteline a krljam sam koncentrat,pojedu za 3 meseca 180000 din a dobijem za prasice 230000din,zar detelina nema proteine?Ne bih davao nista, hoces da ustedis ,, pa dodje do proliva ,, jebo car vajdu ako razumes ako ne daj sta ti dodje pod ruku
Za prasad premixe imaju od 8-12kg to je 8posto i od 12-25 to je 4 posto.Probao sam da izostavim 8postotnih, ali to nije uspelo kako treba, sad idem po redom pa cu videti dali odradi kako treba. Cene premixa su dobre, ali najvaznije da u recepturi moze sunc sacma sto jeftini izmesan koncentrat.Takođe hranim sa sandersom već izvesno vreme. U početku sam samo koristio premiks za tovljenike a kasnije i supere za prasad. Tov je extra. Nisu mi nešto posebno što se tiče supera za prasad. Možda sam trebao i tu da idem sa premiksom al ima dana za megdana.
Pandrex* a sto ubacujes jos i kvasac i kostomix,to nije u recepturi. po svojoj volji ili po nekoj preporuci? jer ja imam problema sa svinjama,pominjao sam prekljuce u temi bolesti svinja a odnosi se na propadanje na zadje noge,pa sam mislio i ja jos nesto da ubacim....el moze neka pomoc oko toga jos i od ostalih da cujem?
Koje su cene tih sanders premixa,ako neko zna za svinjski program i meni se nesto nudi al ne znam kakav je.
- - - - - - - - - -..........
Sandersov mixi tovPremix 3% placam 140 dinara a 4% mixi suni 160..
inace koristim i supere a i gotove smese hrana je extra...prezadovoljan sam.
Tovljenikw izbacujem za rekordno vreme.
prasad za 75 dana od prasenja 30kg bez ikakvih problema.
Dajes li cremy star i pigsty 8s?
ne bi davao sve zivo samo detelinu i to bi prekinuo pred prasenje. imam jutro deteline a krljam sam koncentrat,pojedu za 3 meseca 180000 din a dobijem za prasice 230000din,zar detelina nema proteine?
moje jedu 4 do 5kg konc.to sam lupio u afektu za 180000,ali racunaj da 8 koje se sad prase jedu 40 kg dnevno kao suprasne a kad se oprase 5 nedelja po 8,10kg kako koja.Ja sam rekao za dojare da ne jedu detelinu ,, suprasne mogu nije problem
a sto se tice matematike imas neki problem ,, zavisi od legla i od svega pomalo .. ako uzmes u obzir da krmaca pojede dnevno 2.5 kg . uzmi olovku i papir i saberi ,,digitorn ti ne valja ,,
Dajem oba...cremystar je po meni najbolji predstarter koji sam ikad probao...
a sa Pigstijem sam isto prezadovoljan budi oprezan kakvog su ti kvaliteta sirovine.
u toj fazi sam krenuo sa komplet smesom porkistar i extra je.