Recepture za spremanje koncentrata

I kod mene isti problem,slabo jedu novi kukuruz,konkretno ns 6030,probali smo Dekalb za vrsenje,taj su jeli,ali je problem sto smo malo ostavili kuci,sreca pa ima jecma pa povecam kolicinu jecma u odnosu na kukuruz,i onda jedu.

dali da dajem krmacama detelinu pored koncentrata? jedan kolega me ubedio da je izbacim ali sad nemam nikakve zarade,pojedu 4 do 5kg konc, a kad doje i po 10kg

Moze detelina ili bilo sta sto je celuloza jer je svinji potrebna za probavu . Nesto jedu radije nesto slabije ali ipak jedu jer nema drugo . Za celulozu/vlakna vazi da se daju kada je pojeden glavni obrok da se ne bi stvorila zavisnost i smanjenje apetita na osnovnu hranu .

Probajte malo zamesati i neke druge zitarice u hranu da malo dobije slast , jecam zito sirak tritikal sta god .

samo ti daj lucerke(bolje suve) i nista im nece faliti
u knjizi "ishrana stoke na seoskom posedu"kazu za suprasne krmacei nazimice ide koncentrata(13% prot) 2-2,2 kg na dan ili 1-1,5kg konc + 5kg zelene mase ili 1,5-2kg sena

Ja moje krmace pustam ujutru sat do sat ipo da pasu tako isto i pred mrak. Sve do prasenja kad se oprase, posle 2-3 dana opet ih pustam. Do sad nisam imao problema sa prolivom i sl.
Moze li mi neko reci nesto o Sanders hrani. Ovde kod mene je mnogi hvale. Mada ja Sano ne bi menjao ni zasta :)

Ja hranim sa sandersom... zavisi sta te interesuje. Za krmace i tov extra, za prasad jos nemam pravu sliku, a cene su kod njih povojne.

Takođe hranim sa sandersom već izvesno vreme. U početku sam samo koristio premiks za tovljenike a kasnije i supere za prasad. Tov je extra. Nisu mi nešto posebno što se tiče supera za prasad. Možda sam trebao i tu da idem sa premiksom al ima dana za megdana.

Svinje u tovu,hranim po recepturi:
45 kg kukuruz
15kg ječam
12kg stočno
10 kg sojina sačma
5 kg sojin griz
5 kg sunc.sačma
3 kg kvasac
2 kg kostomix
Indy Tov 3% Patent Co

Da li nešto treba menjati?

Pandrex* a sto ubacujes jos i kvasac i kostomix,to nije u recepturi. po svojoj volji ili po nekoj preporuci? jer ja imam problema sa svinjama,pominjao sam prekljuce u temi bolesti svinja a odnosi se na propadanje na zadje noge,pa sam mislio i ja jos nesto da ubacim....el moze neka pomoc oko toga jos i od ostalih da cujem?

Od početka tova i još dok su bili prasići im ubacujem kostomix i svinje su mi stabilne na nogama i lako ustaju.Moja receptura.

Послато са Telenor_Smart користећи Тапаток 2

Takođe hranim sa sandersom već izvesno vreme. U početku sam samo koristio premiks za tovljenike a kasnije i supere za prasad. Tov je extra. Nisu mi nešto posebno što se tiče supera za prasad. Možda sam trebao i tu da idem sa premiksom al ima dana za megdana.
Za prasad premixe imaju od 8-12kg to je 8posto i od 12-25 to je 4 posto.Probao sam da izostavim 8postotnih, ali to nije uspelo kako treba, sad idem po redom pa cu videti dali odradi kako treba. Cene premixa su dobre, ali najvaznije da u recepturi moze sunc sacma sto jeftini izmesan koncentrat.

Koje su cene tih sanders premixa,ako neko zna za svinjski program i meni se nesto nudi al ne znam kakav je.

- - - - - - - - - -

Pandrex* a sto ubacujes jos i kvasac i kostomix,to nije u recepturi. po svojoj volji ili po nekoj preporuci? jer ja imam problema sa svinjama,pominjao sam prekljuce u temi bolesti svinja a odnosi se na propadanje na zadje noge,pa sam mislio i ja jos nesto da ubacim....el moze neka pomoc oko toga jos i od ostalih da cujem?

Probaj promeni premix,sojinu sacmu ili pogacu ,sta vec dajes a mozes da dodas i kostovit.

Sandersove cene i hrana

Koje su cene tih sanders premixa,ako neko zna za svinjski program i meni se nesto nudi al ne znam kakav je.

- - - - - - - - - -..........
Sandersov mixi tovPremix 3% placam 140 dinara a 4% mixi suni 160..
inace koristim i supere a i gotove smese hrana je extra...prezadovoljan sam.
Tovljenikw izbacujem za rekordno vreme.
prasad za 75 dana od prasenja 30kg bez ikakvih problema.

ne bi davao sve zivo samo detelinu i to bi prekinuo pred prasenje. imam jutro deteline a krljam sam koncentrat,pojedu za 3 meseca 180000 din a dobijem za prasice 230000din,zar detelina nema proteine?

Ja sam rekao za dojare da ne jedu detelinu ,, suprasne mogu nije problem
a sto se tice matematike imas neki problem ,, zavisi od legla i od svega pomalo .. ako uzmes u obzir da krmaca pojede dnevno 2.5 kg . uzmi olovku i papir i saberi ,,digitorn ti ne valja ,,

Ja sam rekao za dojare da ne jedu detelinu ,, suprasne mogu nije problem
a sto se tice matematike imas neki problem ,, zavisi od legla i od svega pomalo .. ako uzmes u obzir da krmaca pojede dnevno 2.5 kg . uzmi olovku i papir i saberi ,,digitorn ti ne valja ,,
moje jedu 4 do 5kg konc.to sam lupio u afektu za 180000,ali racunaj da 8 koje se sad prase jedu 40 kg dnevno kao suprasne a kad se oprase 5 nedelja po 8,10kg kako koja.

Nazad
Vrh