nesto2
Član
Dobra je kombinacija kad se ima ječma i pšenice a manjak kukuruza. Može kukuruz potpuno da se izbaci. Ječam-pšenica, 3:1 i smanji se procenat sojinih proizvoda za 5-8%
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
imao sam problem krmace mi kaliraju u 3-4 nedelji sad doiljama dajem po 14 kg sojine pogace,25kg brasna,3kg premiks,62 kukuruz. ali su mi rekli kad su suprasne dosta im je 2-3kg konc.ja im dam i po 4 ali mi se cini da bi jos jele.Sta god nadjes ima masti u sebi i zadovoljava sa proteinima ,,
jedna krmaca jede dobrolepo izgleda ali kad prodje tri nedelje dojenja prestane da jede i onda kalira.Pa htele bi one ali ti ne smeš da im dopustiš da se utove. Teže se prase, povećavaš rizik oštećenja nogu u punoj suprasnosti, komplikacije pri prašenju... Šta ti vredi krmača koja u zadnjem periodu suprasnosti zbog svoje težine povredi noge. Ima tri recepture za krmače. Ona za period suprasnosti. Za period dojenja. Treća za period od odvajanje prasadi pa do sledećeg estrusa i oplodnje. Taj treći i najkraći period ti je jedino moguće vreme kada ti nju možeš da dobro uhraniš i "popraviš" tzv flašing.
.. tako da oni vec mogu da jedu po 300 grUzeo sam prasice 6 tjedana stari
Probaj da ubacis malo so u koncentrat,a bilo bi dobro ako imas malo deteline ili duleka,tikvi.....ja sam imao isti problem i kada sam primenio ovu taktiku krenuli su opet da jedu normalnoPravili smo sami koncentrat, pa sad da ne nabrajam sve sastajoke (izmedju ostalog i fabricki koncentrat koji se ubacivao).
dali da dajem krmacama detelinu pored koncentrata? jedan kolega me ubedio da je izbacim ali sad nemam nikakve zarade,pojedu 4 do 5kg konc, a kad doje i po 10kgPrikoci ti malo sa tim dulecima i bundevama, svince kada oseti slast zelenog zaboravlja na koncentrat i raste dlaka a bome i njuska. Moze po malo i to kada su se najeli koncentrata .
U selu se mnogi zale razlog NEUKUSAN kukurz promenu kuk. stanje normalno, neko cak pored svog kukuruza pozajmljuje ili kupuje za ishranu, probaj ako do sad vec probao , mozda ce biti rezultata.Dajem im budeve, oko toga da se poubijaju sad. Da, to je pocelo od kad je novi kukuruz stigao, ali nisu naglo presli na njega vec postepeno. Izbaceni su pokvareni klipovi, kukuruz stoji vec mesec dana u cardaku.![]()