Recepti kulena, kobasice, švargle...

Al su te mesnate.. Nama poslednji nerast od ~130 dao pola kazana.. Onaj pre njega je imao preko 200, ne znamo koliko, moravka, kazan i po 😂
Ako nekom treba mast imamo na prodaju, morali smo da dokupimo kanti 😂

Nekad sam se trudio da utovim svinje sa što više mesa. Slanine i masti bilo na pretek.
Zadnjih godina pokušavam utoviti svinje da imamo slanine i masti i neide baš.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

al zato rakcine i bolesti su od nato bombardovanja budite sigurni

to sto od 600kg svinja imas masti da istopis za mesec dana upotrebe to je zdravo ;) :)

Čime hraniš svinje?Ja sam rad da nema masti ali mi nešto ne uspeva.Od 5 komada cca 200 kg/kom 4 oranije masti i 1 oranija sala.Premiks Patent Indy premium tov 3%, sojina sačma, ječam, kukuruz po njihovoj recepturi.Prasad uzimam mušku i uglavnom Durok rasa pošto je u selu takva ponuda.
Menjao bi hranu, čak i rasu samo da ne budu masni.

Čime hraniš svinje?Ja sam rad da nema masti ali mi nešto ne uspeva.Od 5 komada cca 200 kg/kom 4 oranije masti i 1 oranija sala.Premiks Patent Indy premium tov 3%, sojina sačma, ječam, kukuruz po njihovoj recepturi.Prasad uzimam mušku i uglavnom Durok rasa pošto je u selu takva ponuda.
Menjao bi hranu, čak i rasu samo da ne budu masni.
Za pocetak, uzmi zensku prasad.

Najnemasnije svinje su mi kada hranim skroz bez supera. Koliko sam primetio male su varijacije zavisno od sorte.
Kukuruz, ječam i pšenica po trećinu i tako hranim posle 50kg žive mase pa do kraja.
Svinje sporije napreduju, ne mogu biti 300kg u jesen. Ali zato meso bude vrhunsko za kulene a i sve ostalo. Ne skupljaju se šnicle kada ih pečeš i ne iscedi se 5l vode od 10kg mesa kada ga usoliš. Kuleni nikad ne budu šuplji....
Ali kao što rekoh tu nema masti.
Kum hrani sa patentom. Uzme prasad u maju i decembra su 230kg. Masti kolko hoćeš a meso voda vodena....
Dok sečemo i meljemo meso za kobasice ispod stola se napravi bara. Sve kontra nego kod mene u principu.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh