Treba ili ne treba provlaciti kroz mlaku vodu??По мени што се тиче одвајања провлачење кроз топлу воду пре пуњења кобасица тако и кулена.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Treba ili ne treba provlaciti kroz mlaku vodu??По мени што се тиче одвајања провлачење кроз топлу воду пре пуњења кобасица тако и кулена.
Na koju sajbnu meljete??Dve nedelje je plećka stajala u mokroj salamuri sa 20%soli (1kg soli na 5 lit vode prokuvano). Nakon toga izvadjena,oprana,stavljena u hladnu vodu na 24h uz jednu zamenu vode na 12h. Izvadjeno da se ocedi par sati,samleveno,dodato 20 gr bibera na 10 kg mase i napunjeno u ova kurton kolagena creva. Da li je normalno da se nakon sečenja to crevo celo odvoji od mesa? Jedan deo je uradjen ovako i ima pun pravi ukus i miris šunke. U drugi deo je dodato malo crvene aleve mlevene paprike. Tu je to malo paprike skroz ubilo taj šmek i miris šunke. U svakom slucaju veoma ukusan proizvod.
Да ја сам за провлачење...Treba ili ne treba provlaciti kroz mlaku vodu??
Drago mi je da ti se svidja.Probao sam ove godine da uradim ovako šunku u crevu. Rezultat je odličan,pravicemo je i dalje. Mana je što ova šunka neće dočekati paradajz iz bašte.Hvala Dobrinčanu za recept i ideju.
Izgleda mi kao da ima i komadica mesa.Eto odgovora,ja sam ih samo kratko provozao kroz vodu i punio. Na 8 mm sam mleo.