Recepti kulena, kobasice, švargle...

Veoma korisna knjiga ,slike objavljene u ovoj temi zavrsile u knjizi....

https://ibb.co/CMDbmSh]

IMG-20220121-110622.jpg
[/URL][/url]

Koga interesuje da naruči neka proba preko jedne knjižare
ivica@knjizaranova.hr
Knjižara Nova, Osijek
Trg Ante Starčevića 4
te/fax: 031 211 380
ured: 031 209 811

Jel ova?
f8ecaee140743c5fdaa0a2086e5d5c69.jpg

Pazario je preko kolege s posla, prostudirao i otklonio greske koje sam pravio. Od tada sam prezadovoljan kulenovim sekama koje pravim…. A i drugi su zadovoljni….

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja sam probao par jeftinih varijanti sve one seku kad je kulen suv i dobro sjedinjen.
Ali kada nisu sve ovce na broju, priblemi.
I na kraju se oprostim od 250 evrica i kupim zglavniju.
Ova sve sece u svako doba....

Koji model je ta masina koju si kupio?

Ja sam jurio da kupim mesoreznicu i na kraju kad sam je kupio nisam 10 puta sekao sa njom. Aj kad imas vise od 10 gostiju,ali kad dodje 4-5 ljudi,to nozem iseckam za 10minuta,a za masinu mi treba 5 minuta da je lepo operem. I ovako kombinujem na ovalu kulen,kobasica,slanina,pecenica,vrat,svakako ne moze sve da se sece na masinu.
Po meni nije nista posebno imati je u kuci,puno mesta zauzima,a slabo se koristi.
Koju si kupio i kako se pokazala?

Kod mene ima "posla".Kad imam vremena isečem slaninu,šunku kulen... izvakumiram pa u frižider.Kad treba samo izvadimo iz frižidera a i ukućani više vole (a i bolje jedu) kad je naseckano.A i za pripremanje nekih kulinarskih đakonija treba tanko isečeno,naročito slanina.
Koju masinu koristis?

Danas se malo seckalo.

Jel to graef salamoreznica?

https://postimg.cc/bG1fNnRc][/url]

Morao sam da probam čisto ukus. Za sada obećava ali nije još suv i zreo. Prvi put susim kulen pa ćemo videti. Za sada obećava. Već mesec dana je blagoj promaji, cenim još najmanje toliko mu treba.
Ovo je od cele krmace urađeno. Bez dodavanja masnoće. Sva masnoća što je već bila u mesu.

Iskreno jedan mesar mi je napravio i smuckao to. I nakon toga napunio. Moje je bilo da zakoljem odkostim i odnesem meso. Ja sam ga susio. Iskreno ne znam sta je sve stavio, jer nisam mogao ja da mesam 65kg mesa. :D

Pa nista nije odvajano. Msm što je bilo masnoće na pleckama i mesubuopsteno Poledjasi nisu stavljani.

Iskreno ne znam. Brat je odneo tom čoveku. Mi smo bili poslali ledjne masnoće, on je očistio od zilica što je bilo i rekao da ne stavlja masnoću u kulen. Sad j...m li ga...

Jedan drugar mi kaze da probam meso za kulen da iseckam na kockice, umesam zacine dobro i ostavim preko noci, posle toga mlevenje i odmah nadevanje bez ponovnog mesanja. On tako radi i video sam njegov kulen, tacno ima kao nacrtanu strukturu, kruzic mesa, kruzic masnoce i lepo se sece

Ne moraš da ga seckaš na kockice.Uzmeš predrezač (bubreg) za mašinu i proteraš meso kroz njega, brže je uz isti efekat.

Nazad
Vrh