Ovaj gruber je kupljen najviše zbog ove sijačice što ima.Na sva strništa ču počet sijat raolu i zato smo kupili ovaj stroj..Znao sam da je to stroj koji nije "profi",malo je "nagurano" sve na njega,ali isto tako i ciijena je bila u skladu s onime što smo planirali izdvojit..Trenutno radi traktor 85ks s njim,odradio sam 10ha ovih dana koje je bilo podrivano pred 1mjesec..brzina je bila do 7km/h,dubina nekih 15cm,i tu taj traktor ide sasvim solidno što je bio i jedan od ciljeva da ne moram radit s večim traktorom koji je 130ks,i on radi s podrivačem i vuči če gruber direktno na strnište koja nisam podrivao.
@Bobo,nije sijano direktno na strnište nego je podrivač bio korišten pred 1mj,i na večini zemlja je sad 1 prohod grubera i posijana raola odmah..Rezultat če se vidjet..
Neznam šta fali gruberima sa 2reda radnih organa,pa mnoge poznatije firme imaju 2 reda i to radi dobro....Do sad sam probao 3 različita grubera..
Danas sam skinuo ove zvijezde dolje,i radio bez zagušenja cjeli dan,malo dođe grublje kad ih nema gore ali prolazno...
Da je bilo 10 000e za gruber kupili bi Lemken Kristal 9/300,s kojim sam radio..ALI,nije bilo tih novaca,a ni naš traktor od 130ks se nije baš sjajno nosio s njime,tako da otpada..
I dalje nisam dobio odgovor,koliko bi trebalo produžit gruber da te zvijezde dođu bolje prema iza..Sve to pitam jer prodavač od kojeg je kupljen ima volje da to sve napravi i usavrši stroj koji če prodavat dalje.
Dali je možda bolje ubacit one tanjure što koristi večina grubera,ili neke tanjurače sa diskovima ??