Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Stvar je u tome sto je ne prakticna mera zato sto ta mera kao sama bez m2 ne moze da bude shvatljiva vecini kod nas u Srbiji.Stvar je u shvatljivoj cifri a ne o sitnicarenju.Zasto uvek preracunavati u okrugle cifre?Svi smo navikli da preracunavamo,ali to nije lakse od ''ne racunanja'' ma koliko neko bio vredan.Jedna stalno bespotrebno prisutna komplikacija. U skoli smo od malih nogu ucili prvo okrugle jedinicne mere,u skoro svemu upotrebljavali te mere i ...Jos nisam dobio odgovor na nagradno pitanje...nebojsa je napisao(la):Ja ne razumem čemu ovolika frka oko kj/ha kad se svi dobro snalazimo sa obe mere. Naravno da plac od 4-5 ari nećeš računati u kj a za veće površine meni je sasvim sve jedno.
dicki je napisao(la):Svi smo navikli da preracunavamo,
Da li cemo u Evropu sa ovim merama?nebojsa je napisao(la):Ja ne razumem čemu ovolika frka oko kj/ha kad se svi dobro snalazimo sa obe mere. Naravno da plac od 4-5 ari nećeš računati u kj a za veće površine meni je sasvim sve jedno.
A kako kazete za 0,59 ha...? Ako trgujete sa celim brojem ako dobro razumem lanac ipo ne postoji pa verovatno hektar kupujete kao jedan lanac a prodajete kao dva lancamims je napisao(la):Tu je problem što su skoro sve moje njive u lancima (57 ari), tako se kaže kod nas, i onda je lakše kazati 1 lanac, 3 lanca, 10 lanaca nego o,57 ha, 1,71 ha ili 5,7 ha. Tako je kupovano i sve površine su na taj način zaokružene na ceo broj. Kad se trguje, prijanjuje gazdinstvo ili slično onda se na papiru izražava sve u ha ar i m2.
Pre ćemo mi u Evropu (ma šta to značilo) sa tim merama nego sa mnogim drugim navikama. Džaba tebi HEKTAR kad ti na svakom tom HEKTARU rodi 3-4 t žita i 5t kukuruza.draganpan je napisao(la):Da li cemo u Evropu sa ovim merama?nebojsa je napisao(la):Ja ne razumem čemu ovolika frka oko kj/ha kad se svi dobro snalazimo sa obe mere. Naravno da plac od 4-5 ari nećeš računati u kj a za veće površine meni je sasvim sve jedno.