Ravnanje puteva

Odg: ravnanje puteva

~Kiki~ je napisao(la):
Da sve je to Ok , ali bi po meni svako trebao da vodi računa o putu pored svoje njive . Ništa nekošta proći tanjračom , drljačom par puta .

nh1lww.jpg
slazem se kad bi svako sredio svoje bilo bi ok.
Post je spojen: [time]1259599791[/time]
_________________________________________________
mirko_markovic67 je napisao(la):
dali kod vas svaka njiva izlazi na put? kod mene to nije moram da prođem i kroz pet tuđih parcela do svoje.
ima i kod nas slicnih slucajeva, ali to ce se vremenom resiti bice verovatno komasacija
 
Odg: ravnanje puteva

miroslav k je napisao(la):
svako prolece kod nas se organizuje dobrovoljna akcija ravnanja puteva, najvise se koriste tanjirace setvospremaci i drljace.


ovo nisu traktori na prodaju nego tu se okupljamo pre pocetka akcije


ovako izgledaju putevi posle prolaska nekoloko desetina prikljucka





vymc0i.jpg



149wark.jpg

evo ovako odprilike bi trebalo da izgledaju putevi kad se poravnaju, ima jos dosta slika ali necu da dosadjujem, ako vas zanima nesto vise slobodno pitajte
to je kod nas vrlo tesko organizovati,da nekazem nemoguce :sta: ali bilo bi dobro
 
Odg: ravnanje puteva

:sta:ovo prvi put vidim, kod mene je 95 % puteva pošljunčeno pa tu ne ide nikakav priključak. Ostatak je eventualno putić izmedju dve parcele kojim ne prolazi niko drugi do ta dvojica gazda.
Kako vam ovo izgleda kad okiša :nono: ::lose::
 
Odg: Razrovani putevi

zanima me 1nopitanje. na putu do moje njive moram proci putem koji nije siri nego sto rakovica prolazi. zato sto sa obe strane komsije imaju bagren i siblje. zato sam primoran da svaki put gazim njima na uvrat , a gaze i sami sebi.. duzinu od 500m idem iz njive u njivu. niko se ne buni sem jednog, a bas on ima njivu sa obe strane puta. nikako ne mogu ga izbeci da ne prodjem preko njega. bagrem nece da istrebi, a neda da se prodje preko njegovog imanja. sta moze da se uradi u ovom slucaju??
 
Odg: Razrovani putevi

Pa valda postoji propis koliko blizu puta sme da se sadi drvo, postavlja ograda i sl.

Kod nas su lenije 4 i 6 metara širine. Ako neko hoće da podiže ogradu oko svoje njive (npr. pravi voćnjak) ili da stavlja bilo kakvu prepreku, on mora to da od lenije uvuče 70 cm (nisam baš 100% siguran za brojku, al' mislim da je tako). Isti slučaj je i kod postavljanja ograde između susednih njiva (mora da se uvuče od međe) a ako se pravi voćnjak, remiza ili slično, drva se mogu saditi tek na onoj udaljenosti od međe tako da ne prave zasenu (mislim da je 3m).

Dakle, ako je taj što ti ne dozvoljava da prođeš, sam zasadio to bagrenje na kraj svoje njive uz samu leniju, onda mora da ih i ukloni a ako neće onda se žali poljočuvarskoj službi pa nek se oni ganjaju sa njim.

Vidim da se ovde koriste različiti termini za leniju i uvratine. Kod mene je lenija letnji put između njiva a uvratine su deo same njive uz leniju.
 
Odg: Razrovani putevi

Moram videti nesto u opstini. jer imam dosta imanja u tom potezu. doduse taj potez je tacno izmedju dva sela. pa tu se niko nikad nije brinuo za taj put(leniju). Sto je najgore taj bagrem je sadjen pre 50g a mozda i vise.
 
Odg: ravnanje puteva

Eh da ga imaju svajcarci oni nebiga samo asfaltirali nego bi mu stavili i zlatne ivice. Jar ovakve njive pored puta oni nemaju.
 
Odg: ravnanje puteva

ma to ti je ekstr Kod nas kako su izvlacili repu pitaj boga sa kakvim traktorima ja nisam se smeo usuditi proci sa 542 vode do kolena a vagasi siroki po jedno dva tri jedan do drugoga nego aj ja okolo
 
Odg: ravnanje puteva

Da ispravim Leku sa predhodne strane i da kazem da smo prvi put posle zilon godina organizovali uredjivanje puteva u jednom delu atara,a i ove godine cemo ako bude srece. Tako da bi kolega Leka mogao organizovati drugu ekipu da odradi drugi deo atara (bares).
 
auuuuu....kad poljoprivrednici mogli i oko asvalta tako bas bi bilo dobro
 
Dofje mi vas i zao i opet vam zavidim kako ste slozni,kod nas je MZ nasula sve lenije tucanikom pre nekoliko godina i sad ih odrzava tako da nemamo problema,do najdalje njive imam samo jednu kriticnu tacku gde se moze zapasti,ostale nasute lepo skuterom sam terao 50-55km/h po takvim lenijama leti.
 
Nazad
Vrh