Ravnanje puteva

[video=youtube_share;OGpya7zWc88]http://youtu.be/OGpya7zWc88[/video]

Ovaj put je nekad bio širok preko 20 metara, a sad ako ima 10 metara, sutra kad prođu nekoliko desetina tanjiraca i setvospremača biće kao aerodromska pista

a kolko je bilo prasine? mora da ste se je nagutali,jer po ovako suvom vremenu se samo prasi posle ravnjanja,sad bi bilo dobro da dodje neka kisica.
i pitam se ko finansira te radove? koliko se dobija goriva po traktoru?

Poslednja izmena:
A sto bi to neko trebao da finansira?
Neide niko drugi tim putevima nego poljoprivrednici
Koliko kosta jedan lom neke masine?
Mnogo je lakse poravnati puteve dok jos nema posla a kad ima ici na njivu ko po asfaltu nego u sred sezone kad neznas de ti **greška a de glava da popravljas traktor,kombajn ili neki drugi prikljucak koji si polomio jer ti bilo zao 10-20 l nafte.....

Poslednja izmena:
Svaka cast na organizaciji.Kod nas su prosle godine davali neku naftu ali ne znam tacno koje kolicine a prica se da ce biti i ove godine izdvojene neke pare za ravnanje puteva...

U mom kraju kad bi dali naftu, svi bi pokupili i niko nebi izaso da ravnja, a i kad bi nekog pozvao da se organizujemo tako svi bi me gledali bledo.
Svake jeseni gde su losi putevi i gde ima puno rupa, ja to zatvaram plugom, tamo gde prolazim do mojih niiva, a na prolece tanjiracim prodjem, ali ipak ja sam jedini koji to hoce da uradi, drugima kao da nije bitno.
E posle, polomio polugu, preturio prikolicu sa senom, pocepao gumu i sl. stvari ili se zaglavio pa me zove da ga izvlacim, i toga je bilo

Slican problem ima i u moje selo. To je zato sto ljudi iz naseg kraja ne svataju od koje je vaznosti put. Oni ne svataju da je od vece vaznosti imati dobar put , nego skup auto.

A sto bi to neko trebao da finansira?
Neide niko drugi tim putevima nego poljoprivrednici
Koliko kosta jedan lom neke masine?
Mnogo je lakse poravnati puteve dok jos nema posla a kad ima ici na njivu ko po asfaltu nego u sred sezone kad neznas de ti **greška a de glava da popravljas traktor,kombajn ili neki drugi prikljucak koji si polomio jer ti bilo zao 10-20 l nafte.....

To si sve u pravu. Ali kad bi to bilo kod nas ja ne bih ni izasao da to odradim mada idem stalno tim putevima. Nemam nameru da ravnam neki put ,a posle da ga neka budala preore,a kod nas u selu budala koliko oces. Jer je bio alej poravnat?i sta je sad?tamo jedan zagrtao kukuruz pa odma zagrnuo i put ..kad oru ne dizu plug nego tako obrcu po putu....i zbog takvih cu radije da mu proteram kroz njivu i to sa velikim apetitom ili da zakacim plug pa da mu obelezim dokle treba da ore pa posle neka se taj prevrce po njivi

Kod mene na duzini od 3km puta niko ne okrece taktor na putu. Uglavnom su to radili , ali svima smo objasnili lepim recima i niko vise to ne radi. Uvek treba skupiti hrabrost i reci tim sto to rade.

Ja sam jednom tako parkirao auto na put i kad on stigne na uvrat on nema gde , mora da se okrene u svoju njivu. Taj je neka budala sto ti tako odgovorio. Ali ti si trebao da mu kazes da nije dobro to da radi jer sa tockova ispada zemlja , pa kad padne kisa ta zemlja se pretvara u blato. Na mom putu uglavno su to radili oni koji ne zive u mom kraju , nego u drugi kraj sela , pa tako oni i ne mogu da znaju zimi kakve mi probleme imamo. Ali bogu hvala svi su bili razumni.

To si sve u pravu. Ali kad bi to bilo kod nas ja ne bih ni izasao da to odradim mada idem stalno tim putevima. Nemam nameru da ravnam neki put ,a posle da ga neka budala preore,a kod nas u selu budala koliko oces. Jer je bio alej poravnat?i sta je sad?tamo jedan zagrtao kukuruz pa odma zagrnuo i put ..kad oru ne dizu plug nego tako obrcu po putu....i zbog takvih cu radije da mu proteram kroz njivu i to sa velikim apetitom ili da zakacim plug pa da mu obelezim dokle treba da ore pa posle neka se taj prevrce po njivi
Ja puteve ravnam zbog sebe a ne tamo zbog nekog,iako misle da sam lud,budala itd..........
A te sto oru po putevima polako ucim pameti..................mlad sam imam vremena

Radi se kod nas, ali džabe kad ima konja koji posle kiše idu traktorom da vide da li im je pokisla njiva i sve razvale. A o oranju i sužavanju lenija da ne pričam.

Tako ja i moje komsije,ja okrecem po njivi sve uopste ne izlazim na put,a oni onda preoru put i misle da je put kod mene u njivi i + izoru kamen,ne znaju da se bere u njivi a ne na putu i ovratinama, i nikada im nije dosta.

Nazad
Vrh