kombajner
Član
Ciro takodje cestitke za ponovu, neka dugo i dobro sluzi !!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Cestitam Ciro neka te dobro sluzi,vidi se da je kvalitetniji od mog Fertija
Mogao bi te kolege da odvedeš na ručak. Čestitke za kupovinu.Zahvaljujuci kolegama koji su me odvracali od ideje (na PP) da neuzmem metalni ja se odlucio na ovaj i stvarno im hvala...
Mogao bi te kolege da odvedeš na ručak. Čestitke za kupovinu.
A kad rasipac ima cetri lopaticeTamara, vec sam prije objasnjavao da uopce nije problem nastimati rasipac s jednim diskom da baca jednako u obadvije strane. Ljudi u nerazmisljanju jednu rucku otvaraju vise a drugu manje i dolazi do neravnomjernog razbacivanja gnojiva. Podesavanje zahvata se vrsi na samom disku za razbacivanje kako sam objasio ovdje:
http://poljoinfo.com/showthread.php?71-Rasipa%C4%8Di-mineralnog-%C4%91ubriva&p=471006&viewfull=1#post471006
Mnogo je clanova isprobalo sistem i svi su zadovoljni. S ovim sistemom se rucke jednako otvaraju i nema da baca vecu kolicinu u ikoju stranu. Bas smo danas prihranjivali psenicu i gledao sam za rasipacem i nema greske, hodas po njivi i granule su jednako rasporedjene iza njega i u pravilnom radnom zahvatu koji je kod mene 10m zbog toga sto mi je i prskalica 10m. Moze on baciti i sire ali nema potrebe.
Kolega, ne svaka druga NAZAD nego svaka druga za jednu rupu NAPRIJED u odnosu na smijer okretanja diska. Sve je objasnjeno na 27. stranici ove teme.
Ispricavam se ako ovaj rasipac nema otvore za gnojivo na dnu kosa na istom mjestu kao i MEGAMETAL rasipac ali koliko vidim da su vrlo slicni...
upravo tako sam i ja po Vasem uputstvu g-osn Bobo podesio moj TermometalAda i sad baca ravnomerno i jednako na obe straneGledaj, kolega, ovako...
Nasuo sam pun rasipac gnojiva, sve lopatice otvprio na zadnju rupu, pokusao vidio da ne valja, sve zatvorio, pokusao, vidio da ne valja, onda pola skroz zatvorio pola skroz otvorio vidio da ne valja... otac i ja smo se igrali pola sata s lopaticama ako ne i vise dok nismo potrefili ovaj raspored s kojim smo zadovoljni i tako radimo vec godinama bez greske na zahvatu 10m psenica je sva prihranjena, i gnojivo se po njivi dosta ujednaceno rasporedjuje s obzirom na to kako je prije rasipac radio i bacao svakako.
Ako su ti rupe na dnu kosa na istom mijestu kao i kod megametala onda preporucam da pokusao takodjer svaku drugu malo "zatvoriti" a ako ne onda se igraj kao moj otac i ja dok ne nadjes sistem koji odgovara tvom rasipacu.