Rasipači mineralnog đubriva

@ mickej zanimljive su to zezancije,i meni isto baca po ravnici u levu vise,a kad je u strani naget nalevo baca isto na obadve.
probaj da zakrenes spoljni kraj lopatica u desno razbusi rupu i probaj,mada kad se naviknes odmaknes od gaza za toliko kolko baca i cepas samo u krug na istom razmaku i kraj price,ja tako radim i sastavi ekstra samo dok se ukpira bas cu da ga stelujem sto posto kad imam sto nagiba. joj kako je bilo rucno sve je to super.

Mislis da ih vratim malo u nazad ili u napred? nekako mi je bilo logicno da ih vratim nazad malo jer bi tada trebalo zrno krace da putuje do kraja lopatice,pa sam izbusio rupu i vratio malo,ali nisam video poboljsanje.

neznam da li ima neke veze ali original ti je imao 5 lopatica a ti si napravio sa 6.probaj svaku drugu lopaticu da zakošavaš.izbuši par rupa u obe strane pa ćeš lako probati na njivi

Sad ste me naterali opet da razmislim oko kupovine... Neznam sta mi se vise isplati dal da prepravljam moj ili da kupujem nov??? Sta vi mislite ima li nade od onog mog rasipaca??? Ili da ga posaljem u penziju a da kupim nov italijanski 500 litara?

Evo kakav rasipac ja imam bio je tamno crven samo sam ga ja prekrecio u ovu sivu boju... Zna li neko marku proizvodjac i koliko kg stane u njega??? Nisam radio sa njim uvek uzmem od druga Italijanski 500l... Ovaj moj me malo nervira....

HFsS.jpg

Nemam bolju sliku ali se vidi u pozadini...

Ćiro to je imt-ov rasturač, imao sam ga desetak godina ali sam imao problema sa zupčanicima u kućištu (kidao ih) nevoli kad je đubrivo grudeljivo.

Miki u koju stranu ti više baca gledano odpozadi rasturača?

Ja sa zupcanicima nikad problema nisam imao a radio je dosta,sad me malo nervira jer ne baca jednako u obe strane a i ne baca bas siroko ptus ne stane vise od 150kg siguran sam...

ja imam dva takva u jedan stane 500kg npk,a u drugi 700kg.koliko stane kod tebe npk

@ruja82
vidi ja sam tek ove zime napravio povisenje i podigao za nekih 20cm fabricki je nosio oko 400-425kg npk ovo je sad ureja u njemu i stalo je 425kg tako da bi sad sa povisenjem trebalo 550-600 npk stati.

Pa pokusao sam i to,tri sam izbusio rupe ispred ovih sto sam vec sve tako postavio,i vratio ih tako oko1.5cm u nazad,ali nisam video poboljsanje. Ali mozda bi sad bilo bolje,jer sam tri lopatice sktario,e sad kad bi i ove tri sto nisam skratio vratio nazad mozda bi bilo uspeha. Probacu tako pa cu videti onda.

Evo ja se danas "ponovio". kupio rabljeni rasipač (rasturivač) Poljostroj Odžaci (crveni ćoškasti). u radnom je stanju, malo disk ima lufta, ali nije strašno. u kompletu s kardanom 95 Eura. Može li mi neko tko ima takav rasipač napisati svoja iskustva, što treba pregledati, koje ulje u reduktor ide i te stvari, jer dosad nisam imao rasipač pa nemam nikakvog iskustva. Unaprijed hvala na odgovorima.

Nazad
Vrh