Rasipači mineralnog đubriva

Posle male probe,vidim da mi vise baca na jednu stranu,kada stojim iza njega,na levu stranu vise baca! kako treba da pomerim lopatice da bi ranije izbacio djubrivo? u napred ili u nazad? na prethodnoj strani su slike ciklona.

treba da budu otvorenije,znači u nazad u odnosu na smer kretanja diska...vidim da ste Vi ceo disk pravili pa ako su vam lopatice duže od prethodnih koje su bile može to biti jedan od razloga većeg bacanja u jednu stranu.

Danas zakacen.
fotografija0444v.jpg

fotografija0445b.jpg

probao danas da ih vratim malo nazad,i nisam postigao nista,ne znam dali je duzina lopatice krivac,pa se bojim da je skratim. Sacekacu ipak jos nekoga da vidim dali je imao ovakav problem!

probao danas da ih vratim malo nazad,i nisam postigao nista,ne znam dali je duzina lopatice krivac,pa se bojim da je skratim. Sacekacu ipak jos nekoga da vidim dali je imao ovakav problem!
pa imate li stare lopatice izmerite njih...odnosno izmerite kraj lopatice u odnosu na centar diska,jer ste mozda napravili istu duzinu lopatice ali ste je vise ''izvukli'' upolje...

Godpodine @Lero,
a da se Vi nama predstavite kao što je red u kulturnom svetu pa tek onda tražite savete.

vidim da ima dosta ovih amazone zax 902, jel može neko da postavi (iz iskustva), podesavanje norme bacanja... koja brzina , širina, br. na skali za normu, i koje djubre je u pitanju (proizvođač,i formulacija).

Lero zavisi kako ti stoje otvori za ispuštanje đubriva, dali ima dva ili jedan otvor, dal su sa prednje strane ili sa strane, koliko ima lopatica na tanjiru, uglavnom nije ništa komplikovano kad odeš na njivu probaš neke lopatice da postaviš (obično jedna naspram druge) prema napred a neke prema nazad i videćeš kako ti razbacuje levo i desno dal malo više ili manje neka strana i onda podešavaš.

A šta sipati prilikom tog procesa kalibriranja rasturivača? Nekima od nas je to skup sport da probavamo sa gotovom lovom.
Ima li nešto što je slično po težini granulama đubriva a da je lako pristupačno?

Ja imam crveni Ferti 420,slovenacki,godiste 1989 ima jedan disk i baca ravnomerno na obe strane,po 5 metara,ima samo jenu rucicu za otvaranje i 3 rupe na dnu levka za ispustanje djubriva,sistem prost ko pasulj.Ceo problem u bacanju na obe strane ravnomerno je u tome da djubrivo izlazi na dnu a ne sa strane kao kod svih rasipaca.Inace ovaj rasipac sam jedva nasao da kupim,nece niko da ga proda.Nebi ga dao nizasta na svetu.

Lero zavisi kako ti stoje otvori za ispuštanje đubriva, dali ima dva ili jedan otvor, dal su sa prednje strane ili sa strane, koliko ima lopatica na tanjiru, uglavnom nije ništa komplikovano kad odeš na njivu probaš neke lopatice da postaviš (obično jedna naspram druge) prema napred a neke prema nazad i videćeš kako ti razbacuje levo i desno dal malo više ili manje neka strana i onda podešavaš.

Sale imao bih i ja koje pitanje,nabavio sam isti takav Ferti 500,jos ga nisam probao,pa dok to ne bude,nesto mi nije jasno,negde ste pominjali da jednako baca na obe strane i da su obe rucice namestene na istu brojku na skali.Ja sad kad gledam unutar rasipaca,na istoj brojci na skali,nije isto otvoren levi i desni otvor.Da li pri tome opet jednako baca na obe strane ili se to nekako treba podesiti da oba otvora budu isto otvorena?

Evo su slike. . .
asdfasdft.jpg

I ja danas pazario isti ovakav ciklon samo 300 kila.Cena polovan 100 evra.Kako je covek i rekao nije mnogo ni radio,ja sam ga kupio na nevidjeno.Svaka korozija je odmah sanirana doduse ima dosta razlike u farbi ali prespricacu ga najesen posle bacanja psenice.Nista vareno,nista budzeno,nema rdje,nema truloga.Eto mislim da nije preterano 100 evra i dovezo mi ga covek kuci (udaljenost 80 km u oba smera).Znaci AKS uzima oko 2500 pa onda ispada da sam dobro i prosao.Pozdrav drustvo

bild0166i.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
juce i danas se nabacah đubriva sa ovim prvi put i ide super za 60e kolko je placen,a pojedinci su me ubeđivali kako ovaj sa tockom nevredi ni pare i da cu videti u radu da nijenizasta,ee ja ga uzmem iz principa i odlicno me sluzi za smesne pare, volim jednostavne stvari a zavrse poso.

Dobar pazar nema sta,moj je jesenas kupljen ali ima korozije perem ga posle svake upotrebe ali eto opet ima

Ja sam sad radio sa tim rasipacem ali to je nenormalno kako je korodirao a star dve godine i ako ga stalno vlasnik pere i ne pomaze... Razmislio sam da kupim i ja takav ali sad se malo plasim da bez obzira na odrzavanje i pranje da ce da korodira ceo za par godina... Ja imam rasipac neznam ko ga proizvodi ali nisam sa njim preterano zadovoljan jako je neprecizan!!!!!!!!!!!!!!!

Ovaj je precizan i svidja mi se rad nema sta,ali moram ga naprskati antirosom dok stoji i ne zavrsim sa djubrivom pa posle zafarbati ta mesta nema druge jbg los materijal ali kolko para tolko muzike

Nazad
Vrh