Rasipači mineralnog đubriva

Evo i slika mog "novog" rasipača:
P3200239_zps0086e5c5.jpg

P3200244_zpse567800b.jpg

P3200241_zps7ee20c4b.jpg

P3200240_zpsc714c7ce.jpg

39934e15-7591-421d-a4a7-42831fa65709_zpsc0bd9c29.jpg

E sad, zanima me ako neko zna kako promijeniti semering jer mi curi ulje kao što se vidi na slikama. Ima oko vratila kardana onaj dio sa šarafićem koji je zaokružen na ovoj zadnjoj slici, al ne znam čemu služi (pretpostavljam da služi kao osigurač, al nisam siguran). Ako neko zna, bio bih zahvalan. I zaboravih reći: vratilo kardana nije klasično već je osovina okrugla i ima samo kajlu, al to planiram da riješim tako da stavim redukciju za klasični karadan. :ppozdrav:

Ja mislim da ovaj sraf samo drzi ovaj prsten,a iza njega se nalazi mozda neka gimica kao dihtung ili semening. Ja sam pomesao sae90 i malo tovatne masti,nista nece da mu skodi.

Ma na vratilu ima urezan navoj i taj prsten je našarafljen kolko sam uspio skužit, a taj šarafić vjerojatno služi da se prsten ne odšarafi sam
evo još slika:
P3200239_zps0086e5c5.jpg

P3200244_zpse567800b.jpg

P3200241_zps7ee20c4b.jpg

P3200240_zpsc714c7ce.jpg

Poslednja izmena:
Ja mislim da tabela za taj rasipac ne postoji, jer ti parametri zavise od granulacije vestackog djubriva, i brzine kretanja traktora i jos broja obrtaja kardanskog vratila naspram obrtaja motora. Zbog svega navedenog mislim da svako mora pojedinacno da podesi rasipac.

Onda cemo kanda ovog proleca nastaviti sa nasim plavim da bacamo,cale zna djuture kako da podesi i tacno baci. Ne vredi se igrati sa ovim izgleda...

Krole kod Zike klinike ?
Znam da je on imao i da je radio,a da li zna da objasni...on je radio sa vladimircem,e sad njegova brzina i brzina kardana nisu iste kao na mom 539 tj. ne poklapaju se.

Ni polugu nisam video,kad odem kuci za vikend treba da ga donesem pa ce onda biti kalkulisanja i probe.
Lepo sam pitao ako mozda ima neka sema-tabela-uputstvo bilo sta da mi olaksa za pocetak,jer ako se bude moglo u njive za vikend idemo nema cekanja,vec dosta kasnimo.

Da,taj Krole-on je dr. mr. akademik za takve rasturivače-u kilu namesti-ti si bio mali tada pa se nesećaš
Ozbiljno nije ti to kvantna fizika kao što reče zemo,pitaš čoveka i on ti lepo objasni

- - - - - - - - - -

Al nemoj da kažeš da si agronom-zajebavaće te:haha:

Nazad
Vrh