Rasipači mineralnog đubriva

Ja sam takav kupio neispravnog prošle godine i sredio. Jesu skuplji zupčanici nego za običan jednoredni, pisao sam detaljno u ovoj temi i stavio slike pa izlistaj ako te zanima. A te plastike sam kupio crne i dobre su.

Ja imam isti takav samo sa jednim diskom.. Samo on zna koliko vestaka baci godisnje ali samo u psenici oko 25h.. Ofarbao sam ga sve lepo radi,nasao sam tehniku i mogu sa njim jako tacno da razbacujem ali mi smeta sto je mali,ne stane puno vestackog djubriva tako da je i on na spisku za zamenu ali ::novac:: nikad dosta za masine pa ce da posluzi jos ove godine...

- - - - - - - - - -

ma i nije za nista ja sad remontujem jedan a delovi nedaj boze skupi,ima neke plastike dole za pustanje vestaka 5000 din kostaju a krte lome se samo tako

Da si me pitao malo ranije otisao jedn u staro gvozdje.. Bio je kompletan ja sam ga uzeo od komsije i od njega napravio rasturac otkosa a delove kao i reduktor i sve otislo na kilo a moglo je da posluzi,plastiku isto nije imao..

Ne moze da bude isti ako je sa jednim diskom,ovde se jedan disk okrece u levo a drugi disk u desno,tako da je jako velika razlika.
Da li se vama koji posedujete ovakav rasturivac desavalo da vam zapeku diskovi?

Ja imam jedan takav plavi"Hmezad TG"ali sa jednim tanjirom(RETKI SU),odlican i efikasan,jeftin za popraviti.A ovaj sa dva tanjira,mogu vam reci da je to teska grobina od rasipaca,sve je dobro ali sistem na koji radi,kuciste,zupcanici,plastike,tanjiri to je smislio neko lud,a cena delova je smesna,dok ga popravis kupis nov Rasipac.Do sad koji god sam video sa dva tanjira on je u fazi totalnog raspada,svi krpe dok moze,nije niko lud da daje 3500 din za jedan zupcanik.

Ne moze da bude isti ako je sa jednim diskom,ovde se jedan disk okrece u levo a drugi disk u desno,tako da je jako velika razlika.
Da li se vama koji posedujete ovakav rasturivac desavalo da vam zapeku diskovi?
Evo meni se desilo pre par nedelja.Jedva smo razradili da krenu tanjiri.Moj je Žarko Zlatar "Vihor",1981-e kupljen nov.:ppozdrav:

Kad zapeknu onako posteno IMTa 539 gase kad pustas kvacilo.Mora da se pazi da je uvek podmazan inace eto bespotrebnog posla.

Evo kako je zavrsio taj rasipac sa dva diska kod mene!!! Jednostavno one plastike su preslabe!!! Sad se kajem sto nisam na njega prebacio mehanisam od ovog mog manjeg i dobio bi veliki rasipac sa jednim diskom i tu bi bio kraj mojih muka.. Ali kasno sam se setio!!!!

w8bA.jpg

Nomeks bucalo, oko 5ooo sve tri. Ima negde u ovoj temi tačne cene. A zupčanike i osovine naručio imejlom iz Ade.

Nas uvazen clan Kris80 se ponovio!Kupio rasipac mineralnog djubriva AMAZON ZA-X 900 litara.Ja mislim da je red da postavi slike!!!(cestitam komso):ppozdrav:

nikola indjija Hvala,jeste nov je.:ppozdrav:
MOMOSARIC menja ce ovog Zarka Zlatara sa slike,i meni je steta ga prljati al na prolece ce morati malo u akciju.:osmeh:

img3190.jpg

img3197.jpg

Nazad
Vrh