Rasipači mineralnog đubriva

Kod Bačulova će koštati verovatno isto koliko i rasipač...

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Pre 2 godine je bilo tako. Inflacija je odradila svoje pa tako I sa polovnim masinama. Sve te polovne masine su skuplje sada da se kupe u inostranstvu, poskupeo transport.

Послато са SM-A025G помоћу Тапатока

Prošle godine nam stigne Ruski AN u big bag vrećama.Krenemo u prihranu i namestim na podeok za 100 kg/k.j za AN Rusija u 25/1 džakovima koga sam ranije koristio računajući da je to isti andrak.Posle nekoliko krugova poče lula da lupa, reko pokvario se rasipač, kad ono međutim, rasipač prazan pa lupa k'o otvoren prozor.Preračunavaj i op, ispalo 150+kg/k.j jer taj u big bag curi kao lud.

Ja sam upravo završio prihranu, imao sam od lani pola palete Mađarskog kana, krupan skoro ko grašak, a pošto nisam bio zadovoljan njegovom kvalitetom, i jer je odstajao godinu, miješao sam ga sa svježim kanom RWA, taj je opet bio skroz sitan. Nasipao sam sve skupa 100kg, jer je to doza po jutru, namjestio na srednju granulaciju, i veličinu otvora po tablici, otišao na parcelu koja je velika točno jedno jutro, i na kraju ostalo na dnu nešto malo, tako da sam od prve pogodio. Dalje samo puni do vrha i piči.

https://postimg.cc/JtJ27FKF][/url]

U čemu je bio problem?
Menjao osovinu reduktora 2 puta, nema inoxa pa ga korozija satra, lopatice propadnu jako brzo, farba loša, ne postoji mogućnost da se ušteluje a da od đubriva ne pravi prašinu, razbacuje po traktoru iako ima tobož zaštitu napred... Bio je 3 puta jeftiniji od prvog skupljeg zglavnog rasipača tad, ako se sećam bio je to Sulky al šta vredi kad ne valja ništa... Sad ga ne bi uzeo ni da je džabe, samo sebi posla praviti s njim....

Sa tornadom dok ssmo radili i u kabini je bilo veštaka. Sad sa donderom nema jednog zrna na traktoru.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Samo ime mu kaže,djubre leti k'o da ga nosi tornado. :osmeh:
Još sam stavio na Tornada ispred gumu,otvori na gumi samo gde prolaze šipke,i opet prolazi.

Nazad
Vrh