Rasipači mineralnog đubriva

Da li neko moze da mi izmeri koliko je dugačka ova plastika za podešavanje otvorenosti na Vicon -Creina rasipaču sa lulom? Pukla mi je ta plastika a imam zapisana podešavanja prema njoj...
f09b56b336a1a98dba4f3d2c48af7995.jpg

Koliko brzo si uspeo da se zaustavis, ima li defekta na rasipacu, djubrivo se malo i prikupi?! Ja kad prospem pokupim odozgo sta moze ostalo kupim sa sve prasinom pa bacim po basti ili vinogradu rucno..

Završili smo kukuruz i prelazimo na setvu pšenice. Pre setve moramo baciti osnovno đubrivo i istanjirati zemljište. Kako je izgledalo razbacivanje đubriva skupog kao zlato, pogledajte u videu... Traktori u videu: Armatrac 1104 lux Mtz Belarus 892 rm Rasipač Sulky DX 20 Emind Erdevik traktorske prikolice, popularni kršmobili. Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal!

Drugaru je pukao originalni CBM kada je nosio AM prskalicu od 1200 l, sreća pa je išao polako po letnjem putu.Sada je namestio neki super teške 3 kategorije od jedno 100 kg težine. 😂 Nema šanse da pukne.

Viš a kada sam jesenas kupovao topling, onda je komentarisao čovek koji je kupovao neke delove da sa toplingom orginalnim uz kejsa 95 nosi 1000 litara punu prakalicu.

Za takve stvari koje imaju 1000 kg pa na vise obavezan je top-link trece kategorije po mogudjstvu sa automatskom spojkom.
Predpostavljam da je Goranu pukao na "oku" kod rasipaca. Retko se desi da pukne do traktora. Pukne obicno na skroz gornjoj tacki, rascepi se i kugla ostane u klinu.

Ječe sam ceo dan (dobro ne baš ceo dan :)) izbijao osigurač kardana sa rasipača. Tj. kraj koji ide na traktor.
U pitanju je ovaj rasipač , a kačim ga na 560. Kačen je nekoliko puta i do sad nisam imao problema. Jedina razlika je što je ovaj put toplink bio malo duži nego inače pa pretpostavljam da ja kardan nabijen kad se podigao rasipač.
Jedini način da ga oslobodim bio je da ubušim burgijom skroz. Sreća pa je osigurač od nekog mekog materijala što se teško može nazvati čelikom.

Nazad
Vrh