Imam ja od 1000l kupljen pre godinu dana. Bacio nekih kad se sabere 70-80ha otprilike. Stelovanje sto je napisano na njemu i onom prospektu je po principu otprilike ali jbg za te pare nema nov Amazone gde ce odmah bisati u gram Uglavnom nije isto kad bacas 10km/h na sat i 15km/h. Kod mene pri nekoj brzini 12-13km/h na 6 podeljku baci 260kg/ha uree. Izbazdario sam ga odmah posle prve njive i nije bilo nekih odstupanja. Bacao sam jos i AN, MAP i NPK i bilo je malih odstupanja u kilazi zavisno od granulacije ali od 3 do 7 podeljka sam bacao sve (od 150 do 300kg/ha) . Lopatice su mi nastelovane na 16m tako je i stigao na 3 rupi od 5. Odgovara mi toliko ali razmisljam da za vece njive od preko 2ha probam na 24m.
Jedino na sta treba da se obrati paznja su ovi srafovi za stelovanje norme. Hoce da korodiraju od djubriva (a i od vode nakon pranja). Oprao sam sve detaljno nakon prihrane psenice, kad sam trebao da bacam ureu za jare kulture jedva sam razradio srafove. Nakon toga obavezno posle pranja namazem tovatnom i evo jesenas u bacanju osnovnog nije bilo problema. Na ostalim delovima nisam imao problem sa korozijom ili bilo cim drugim.
Videcemo vremenom kako ce se pokazati, ali nek traje kao stari ja prezadovoljan
Jedino na sta treba da se obrati paznja su ovi srafovi za stelovanje norme. Hoce da korodiraju od djubriva (a i od vode nakon pranja). Oprao sam sve detaljno nakon prihrane psenice, kad sam trebao da bacam ureu za jare kulture jedva sam razradio srafove. Nakon toga obavezno posle pranja namazem tovatnom i evo jesenas u bacanju osnovnog nije bilo problema. Na ostalim delovima nisam imao problem sa korozijom ili bilo cim drugim.
Videcemo vremenom kako ce se pokazati, ali nek traje kao stari ja prezadovoljan