U pšenici 8 km/h.Nemam u JX brzinomer nego uključim od prskalice kompjuter,čiji senzor instaliran na kardan od traktora i po tome je 8 km/h.A đubrivo ko đubrivo leti pa leti nego kad namestiš po knjizi lopatice na 15 metara tad je ravnomernost jednaka(za Druškana) na tih 15 metara i veruj mi na reč da je preklapanje na tih 15 metara je beznačajno bukvalno par zrna veštaka...za granično bacanje kod mog rasipača(moram tako da napišem jer ima razrnoraznih verzija,modela,veličina tanjira,rasipača,itd...)Nabodeš jedan dodatak na levu stranu na lopaticu(dužu)koji se zove Tele Quick to ti služi za prvi prohod da nebi prebacivao van granice,to posle skineš kada već radiš drugi prohod i probao sam i bez toga i bukvalno kod komšije nađeš par zrna đubriva...E kod većih daljina sigurno ideš na preklapanje ali da vas ne buni ta skica nije ni tu 12 metara 24 metara,zato sam napisao odmah sa starta da je poželjno imati tu knjigu njihovu korisna je...i namestiš lopatice po knjizi i bole te ćoš koliko je metara preklapanje...Tu je radilo na tome 10-ine Švaba inžinjera u Amazoneu da bi testirali bacanje i đubrivo i širine i položaj lopatice i otvorenost šubera i brzinu kretanja itd.,itd.,a sad mi seljaci iz Srbije doveli smo do pitanja njihovu stručnost...Jer kod Vicona dođu samo serviseri i vidi ih rasipač i odmah baca precizno...Malo je neozbiljno ne???Koliko brzo se kreces pri razbacivanju na 15 m?