Ranija setva kukuruza

Ako ovako nastavi da duva nece biti dobro,i mi smo zavrsili sa setvom pa sad cekamo kisu.

Obišao sam danas kukuruz, počinje da izbija iz zemlje. :bravo:
Posejan je 04.04., AS 51 i NS 640.

img1267smo.jpg

dobro je.ja sam seja 07.04.znaci i moj bi trebao za 3~4 dana da izbije,ako je didijev gaucho dobar.

mi smo danas zavrsili setvu qqruza na 12 jutara i sejali smo samo kws kermess i pioneer b23 na rastojanje 23cm i sada cekamo dobru kisu :kisa: :ppozdrav: inace sejali smo u optimalnim uslovima i na dobro pripremljenoj zemlji

:sreca:Kukuruz posejan 3 aprila se uvrstao,ne bas sav ali sutra je vec sve napolju. Posle Uskrsa da se ostre motike na spartacu. :D

od kad znam za sebe nije mi se ovo desilo setva gotova na mojih 50 ak lanaca a ni jedno zrno kukuruza nije posejano.sasvim slucajno ali ako ako nekajem se.

kloki je napisao(la):
od kad znam za sebe nije mi se ovo desilo setva gotova na mojih 50 ak lanaca a ni jedno zrno kukuruza nije posejano.sasvim slucajno ali ako ako nekajem se.
Ako sledeće godine opet bude 20 € ? :haha: :haha:

Ranija setva kukuruza je mnogo bolja ove godine, ja imam još da posejem oko 40 kj (drugima) ali sada je več zemlja tolko suva da je to neverovatno. Ljudi nisu radili ništa sa zemljom nego samo idu sad sa setvospremačem pred setvu i ostane samo 15 cm suve zemlje !!! Ja sam moje posejao od 5. do 15. aprila i mislim da će da nikne skoro 100 % :ppozdrav:

Mislim da ce ranija setva postati pravilo,a ne izuzetak. Cinimi se da se klima promenila u tom smeru da nam prolece nesto ranije stize,i to treba iskoristiti na pravi nacin. I kod nas je isti slucaj. Ko je ranije posejao imace dobro nicanje i dobar sklop,dok oni kasnije nemaju bas neku perspektivu,mada...
Uglavno,rezultate cemo najbolje videti na jesen.

šandor je napisao(la):
Ranija setva kukuruza je mnogo bolja ove godine, ja imam još da posejem oko 40 kj (drugima) ali sada je več zemlja tolko suva da je to neverovatno. Ljudi nisu radili ništa sa zemljom nego samo idu sad sa setvospremačem pred setvu i ostane samo 15 cm suve zemlje !!! Ja sam moje posejao od 5. do 15. aprila i mislim da će da nikne skoro 100 % :ppozdrav:

Ja sam sijao 6.4. i povaljao sam ga. Nicanje je fantastično. :bravo:

Ja sam posejao 21.04 i povaljao sam ga! Sinoc sam gledao ima klicu 10-15 mm

Bećarino - svaka čast.
U mom kraju sam ovih dana samo na dva mesta video takav kukuruz.

Nazad
Vrh