guest 43101
Član
Ljudi pa vi cete jos malo kukuruz sejati u jesen, odma posle zita......
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I ja sam cuo da ide 3 dana mraza posle 25-og!Ne treba zuriti,strpljen-spasen!Danas razgovarao sa promoterima iz Pionira posto trebam neke oglede da im radim i kazu da se krajem marta ocekuju neki jutarnji mrazevi nekih 3-4 dana,tako da odustajem od setve kukuruza pre 1.04.I setvu repe odlazem za sledecu nedelju.
Sad ces videti da jesenja priprema i zaoravanje vestaka je sve bitnija agrotehnicka mera.Setvom unosi kolicinu azota koju nisi uneo jesenas.Ja sam juče merio temparaturu zemljišta i na više njiva mi je pkazivlo temparaturu od 11 do 13 stepeni, stim da je 7 do 8 cm poprilično suvo. Ja prosto nemogu da verujem da je tolika temparatura, a još treba da bacomo đubrivo i da radimo predsetvenu pripremu... Ako nepadne neka dobra kiša, nadrljali smo.
Ja sam se opekao 2012 sa ranom setvom kukuruza (5 April) i prosecnim prinosom od 2100 kg/kj, tako da ni u ludilu ne pada mi napamet da krenem pre 15 Aprila pa makar bio do tad svaki dan +24.
Sad ces videti da jesenja priprema i zaoravanje vestaka je sve bitnija agrotehnicka mera.Setvom unosi kolicinu azota koju nisi uneo jesenas.