Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
prošle godine sam eksperimentisao i ostavio rakiju na 45 stepeni (18 gradi)...aj što meni nije pasovala, nego ko god je probao, pita - "jel' ovo tvoja rakija...nešto mi..."mvukovic je napisao(la):Slazem se i ja potpuno sa tobom (krcinac),kupovna kajsija i viljamovka su jacine 40% alkohola,to je jacina da bi osetio pravi ukus kajsije ili viljamovke,ali ne mozes da prodas domacu kajsijevacu te jacine nikom jer ce odmah reci da to nije rakija kad je tako slaba,takav smo mi narod,zato sam je tako ostavio pa se moze lako razblaziti,lepa je nema sta,ali je jaca minimum 4%
krcinac je napisao(la):dodajes vodu kada se temperatura rakije i vode podudare stavis vodu i rakiju u istu prostoriju da odstoji dan dva i onda pomesaj. i slobodno pomesaj jer ovi sto ne mesaju piju patoku kada rakija u cobanji ima 43 stepeni iz lule ti u tom momentu vec uveliko izlazi patoka.Tako da je pametnije pre prestati sa izdvajanjem rakije a posle to nadoknaditi sa destilisanom vodom koja nema nikakav ukus.
drugo postoje neka pravila tako da je ta rakija od 51 % prejaka koliko se ja secam kajsijevaca nebi smela da prelazi 47% (izvini mvukovic ) u austriji ili nemackoj niko ne ostavlja vise od 42% a standard je 38% ali sve je stvar ukusa i kako ti je trziste takvu rakiju i pravi, neko je pije da uziva a neko da se napije tako da ovom drugom uvek slaba koliko god da je ostavis
Кајсија брзо преради, некад и за недељу дана! Тако да мораш бити пажљив, ако имаш свој казан, чим преради ома пеци! Не знам по ком методу ћеш вршити дестилацију, моја препорука је,истераш два казана меке, па ондак трећи казан то помешаш са комином!Добићеш ракију изражене ароме, неће бити потребе за разбаживање дестилованом водом, тераш до жељене јачине.Прву литру првенца издвојиш, али никако да бациш или проспеш, већ оставиш, па помешаш са другим казаном, или џибром! Поздрав