Ova tema se zove rakija od kajsije, pa mi je bilo logično da tu prebacim i postove o ceni rakije od kajsije. Jako je nezahvalno moderisati sajt na način na koji vi zamišljate, u jednom postu se neko ponekad dotakne 5 tema, voleo bih da vidim tog ko će sve postove vezane na taj da iscepka tačno po temama tako da u svakoj temi svaka rečenica bude strogo o temi
A pogotovo što se cena onako spomenula, nema dovoljno "materijala" za posebnu temu, a opet kažem i logično je da cena rakije bude u temi rakije.
Drugo, moj otac je ispekao od 700 kilograma kajsija, sa dodatkom 4% šećera 95 litara rakije jačine tu oko 21 grad. On to prodaje po 1000 dinara ili 10 EUR u poslednje vreme. Do sada je prodao oko 40 litara, oko 20 se popilo i razdelilo. Ostalo je još 35.
To znači da će uzeti 600 eur, za sada je uzeo 400. Sa tim parama je sebi i majci uplatio ‚ 15 dana letovanje na Tasosu. Nije neko luksuzno, ali njima odgovara.
Ostatak dal prodao i uzeo 350 eur ili sve popio videćemo.
Njemu se ne žuri. Mušterija ima. Cena im očigledno odgovara čim kupuju. Do sad niko nije kupio a da se nije javio da hoće da kupi još, znači i kvalitet im odgovara, da li znaju da procene to je druga tema.
Na kraju opet kažem, ja imam male količine, meni se ne žuri, mušterije imam, živim u Beogradu, radimo u firmama, okruženi sa 100 komšija u zgradi itd. Nama se može da prodajemo tako. Razumem da u malim mestima to ne prolazi, em ljudi imaju svoje voće, em imaju dosta voća, em nemaj para za leba a ne za alkohol.
Prošle godine nisam imao dovoljno pa odneo komšijinu na posao da probaju. Tražio je 800, nije vadio koštice, bila je kisela i nikakva. Javio sam mu da ljude ne zanima, rekao je dobro pitaj po 600 dal oće. Nisu hteli.
Znači cena zavisi od količine, od toga u kom kraju živiš kao i ko u ti kupci ako ih imaš, ne samo računica "kilograma za litar".
Eto moj otac da je prodao svu kajsiju kao voće, uzeo bi u najboljem slučaju 700*50 jednako 350 eura....a najverovantije ipak 700*35 jednako 250 eur. Ovako je uzeo 400, 20 litara se popilo i razdelilo i ostalo je još 35. Kad se odbije kazan, voda, rad svoj, opet ostaje mnogo više novca nego da je prodavao jer ta domaća nema cenu a puno je kvalitetnija od ovih novih sorti koje su čisto đubre bez uvrede, ko nije probao domaće ne zna.