rekreativac
Član
Imam svega oko 25l koma.Izgleda da cu morati traziti ko ima mali kazan 10l, vidjao sam po oglasima
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Мени се чини да је боља кад се само измеље. Можда је и кување добро али очигледно не треба претерати са кувањем јер се вероватно уништи укус. Шећер смо додавали после зиме, пошто је дуња презимила, немам грејани складишни простор који би омогућио да дуња одради преко зиме. Сачекала је лепо време па је ћале око 3 недеље пре печења додао шећер. Иначе, дуња је све боља, питкија, сипаш шест чашица, полако, наздравиш а венац још стоји...I kakav je zaključak kolega Endru Martin, da li je bolja kada se kuva ili kada ste je samo samleli. Zašto šećer pred pečenje ?Danas sam počeo da pečem dunju koju sam samleo prošle godine, bila je u hermetički zatvorenim buradima, rezultati su dosta loši, ali dunja je bila bukvalno zelena. Oko 200 kg dunje dodato 180 litara vode u bure i oko 6 kg šećera, ljudi su tako rekli da hoće pa sam ih poslušao. Dodat je i selekcionisani kvasac. Frva frakcija uz dodavanje od 30 % vode u kazan, dao je oko 15 litara meke rakije koja je kretala sa 37 % alkohola, dosta slabo, sutra ću završiti pečenje pa ćemo videti, javlja rezultate.