L J U B O - Љ У Б О
Član
Kiša je prekinula sušenje... Nastavljamo dalje:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ma znam nego ovo trenutno imam, zadnji put nije imalo u apoteci da se kupi sa vise kalijuma -_- ja stavio 2 grama posto malo kasnim sa prihranomMoze, mada sada kada je krenula berba bilo bi bolje sa djubrivima koja imaju vise kalcijuma i kalijuma u sebi...
Minim 1 gram po biljci.
Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka
Nisam stizao da zasednem i odgovorim ranije. Naručio sam preko Kupinda ili Kupujem Prodajem za 600 rsd. Da li je kasno sad da prskam sa Starterima?Moze, mada sada kada je krenula berba bilo bi bolje sa djubrivima koja imaju vise kalcijuma i kalijuma u sebi...
Minim 1 gram po biljci.
Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka
Po kojoj ceni ti uzimaju, ako je ima.Trenutni presek branja kod mene:
Sent from my CPH2025 using Tapatalk
Nosim i predajem, nisam razgovarao o ceni uopšte. Kod mene je specifična situacija, zato što sam iz specifičnog kraja. Imam jednog otkupljivača sa kojim tek nakon mesec-dva svodim račune. Do sada je svaki put ispadao korektan, tako da se nadam da će ovog puta cena biti 600+ dinara.Po kojoj ceni ti uzimaju, ako je ima.
Meni je covek juce doterao gajbice, mada berba nece jos sigurno 7-10 dana i kaze akontna 500.00. din.Nosim i predajem, nisam razgovarao o ceni uopšte. Kod mene je specifična situacija, zato što sam iz specifičnog kraja. Imam jednog otkupljivača sa kojim tek nakon mesec-dva svodim račune. Do sada je svaki put ispadao korektan, tako da se nadam da će ovog puta cena biti 600+ dinara.
Hvala, nisam rekao da je to posadjeno malo za jelo i kolače i da nema malina u selu i niko nema iskustva Čuo sam za to da se stara seče a ostavlja nova ali reko da proverim na više strana..Te sto si posadio jesenas, trebao si iseci do zemlje kad su nikle te nove, koje ces na prolece vezati i imati na njima rod.
A za orezivanje brate prozvakano 100 puta, ove godine nista ne orezujes osim naravno tih starih koje si posadio. Naredne godine kad daju rod stare iseces -koje su dale rod a nove opet na prolece vezujes. jbt posadis maline bar osnovno moras znati.
Zavisi koliko si posadio. Od skora su ljudi počeli da praktikaju da vezuju i u jesen da bi osporili vegetativni napredak, ali opet to ima smisla samo za veće zasade. Ti verovatno radiš po principu organske proizvodnje. Te stare zaseci, a nove zaveži u proleće kad se završe mrazevi, nađubri, zamalčiraj i preprskaj jednom, dvaput rastvorom koprive (1kg u 10l vode da odstoji celu noć, pa to razmuti u 50-100l vode).Kada se i kako orezuje malina? Prosle jeseni posadjene, izbili su proletos mlade grane i ima roda ali pored sadnica su nikle nove i porasle dosta visoke i deblje su od sadnica pa sta sa njima da radim? Hvala..