Radovi u malinjaku

Malina je izgubila dosta vremena u aprilu.Sa prvim toplim danima pocela da izdvaja i cvet.Istovremeno ce da lista i da cveta.Mislim da nije dobro.

u pogledu akorda treba uzeti akord WG koji je u vododisperzivnim granulama i bolji je od tecnog akorda jer ga malina bolje apsorbuje..danas sam uzimao prskanje i za insekte i grinje uzeo sam perfektion kojeg proizvodi BASF i koji je isto insektoakaricid.. ne mogu da koristim fobos a ni abastate jer vec je sa njima prskano dva puta, pa se plasim rezistentnosti..nesto mi se ne svidja taj ridomi.. koristio sam ga pre par godina, ali ne folijarno vec po zemljistu i nije se nesto pokazao..i moja licno je preporuka da se ne koristi Nu film sa abastatom jer se zalepi u pumpi prskalice i nema sanse da ga ocistis...ja sam umesto njega korstio 1 l mleka po preporuci stvarno dobrog zastitara..mozda je smesno ali deluje, pogotovo kada se koncentraciji dodaje folijarna prehrana..

Pa ako cemo tako onda ni za AKORD nigde ne pise da se koristi u malini, izadjite na Galenikin sajt pa vidite.

proba
fyjzf6.jpg

Znali neko sta je ovo ...od 1600 sadnica ove sorte samo je 1 ovakva
iwi5hg.jpg

I ovo mi je od 140 kom jabuka samo na jednoj ...mada ovo je pitanje za dragojla na dr. temi ..?dali je neka mutacija ..?
2istj10.jpg

A kod mene je trenutno stanje....ujutru zaliv a u cetvrtak frez.. ili tanjir.. i popravka pokorice oko sadnica
2zoj29l.jpg

I Aronija da zastiti od puta Pol.. oko 20 ar dalje je Miker
2vjq69s.jpg

Sadnicu na prvoj slici mislim narednih dana da je izvadim i da je sekciram ...? mozda se nesto odgoneta

4ijxud.jpg
Sutra idemo sa jos jednim freziranjem i dosta za ovu godinu sto se tice obrade zemlje oko maline Polane.

Ako je za mene pitanje, ja je licno prskam atomizerom ledjnim a ove godine cemo sa traktorskom prskalicom bocnim rasprskivacima na 6 bara. Na 900met. potrosi se oko 200lit specije, al se lepo i okupa.

Pole
Mislim da je u pitanju nedostatak azota i magnezijuma.Ali da bi se dobio pouzdan odgovor pitati strucnjake.

Pole
Mislim da je u pitanju nedostatak azota i magnezijuma.Ali da bi se dobio pouzdan odgovor pitati strucnjake.
Moguce da je nedostatak i jos nekog elementa . Al to je samo na 1 biljci od 1600 kom a stajnjaka je dosta jesenas ufrezovano ..? mozda je neka anomalija na korenovom sistemu ili neka mutacija

Nazad
Vrh