amper91
Član
Pa kako da doziram?Radi ako se udari dobra doza. Nije baš efikasno u visokoj travi.Za manju je ok.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa kako da doziram?Radi ako se udari dobra doza. Nije baš efikasno u visokoj travi.Za manju je ok.
100 % sirće i ako je trava visoka, prskas je dok se ne "okupa"....Pa kako da doziram?
radio sam bakar ( nordox ) dva puta, prvi put u kombinaciji sa sumporom, a drugi put u oslabljenoj dozi u kombinaciji sa insekticidom.Ovako sa slika se slabo vidi a može biti uzroka koliko hoces, didemela, vreme, slabi izdanci, virusi
Jesi radio bakar do sad? Ako nisi probaj sa Everest-om, malo slabija doza. Mada nije ništa sigurno da će delovati.
Kolege, da li je ovo neko probao u borbi protiv fitoftore? Sve što sam mogao da nađen u vezi ove bolesti pročitao sam. Probao ridomil i Supra agro i mrka kapa. Znam da nema leka ali ima li nade da se nečim zaustavi njeno širenje?Probaj na biljkama, koje pokazuju pocetne simptome susenja i jos ima zivota u njima, tretman sa 30% vodonik peroksidom (hidrogen) razblazen u koncetraciji od 1-3% zalivanjem, ima se kupiti u apotekama nemas sta da izgubis, teorija je u pitanju koju nemam gde da testiram jer u mojoj blizoj okolini nema tih pojava a jako bi me zanimalo da li bi dovelo do poboljsnja zdravstvenog stanja biljke jer do sada niko od zastitara nema konkretan odgovor sta se dogadja vec samo idu na klasiku ridomil i sl. Ako ces vec da preores bar probaj na neki metar dva duzna pa sta bude.
Ne mora da znaci da je fitoftora, mogu biti i loši izdanci koji su krenuli iz pupoljka stabla, loše zakinuti prošle godine. Ako imaš lastara pored i ako se oni suše, onda je moguće da je ona inače može biti 100 uzroka...radio sam bakar ( nordox ) dva puta, prvi put u kombinaciji sa sumporom, a drugi put u oslabljenoj dozi u kombinaciji sa insekticidom.
Sad ču posle praznika, jer nisam kupio hemiju, da radim kompletno prskanje protiv takoreći svega, jer su se već pojedini cvetovi otvorili. Izgleda da je fitoftora, pojavile se neke podzemne vode i sve uništiše u mom kraju, pa izgleda da je i kod mene to u pitanju. pokušaću da se nekako izborim a ako ne uspem, povadiću jesenas tih 80-tak metara pa ću da nasadim kupinu, tek da nisu prazni redovi.
Zamolicu iskusnije kolege ako da mi pomognu oko sledeceg problema.
Drug ima malinu Vilamet u trecoj godini, na zalost ona nije u nekom odlicnom stanju. Trenutno mu je nesto napalo malinu pa ako neko prepozna sta je uzrok neka javi.
Ja mislim da je upitanju neka grinja ali ne bih da krivo savetujem.
Послато са SM-J510GN уз помоћ Тапатока
Z
Ja mislim da je upitanju neka grinja ali ne bih da krivo savetujem.
Послато са SM-J510GN уз помоћ Тапатока
Evedentno je da ima i grinje...Al ima i neke blokade....ishrana je pod ??? treba tu dosta poraditi Zastita potpuna + amino-kiseline,bio stimulatori i vise puta prehrana preko lista ..svaki dan naizmenicno sa raznim naglaskom makro i mikro elementima...? ako bi se sta spaslo sto se spasti moze..?? A i korenov sistem pregledati u kakvom je stanju....zabarenost...? nematode..?... mozda i aerisanje je ne ophodno...? jbg ..nije lako po ovakvim slikama...al probaj slikati boljom kamerom i neku sliku sa celim redom da bi se videla ...sarenkolistost...ili ujednacen problem../