Radovi u malinjaku

jel mi moze neko reci do kog momenta rodna grana raste i koja duzina rodne grane kod vilameta je normalna duzina za ok rod . mozda malo glupo pitanje al prvi mi je rod pa me zanima da znam u kakvom mi je stanju trenutno porast rodni grana i jel presudna duzina rodne grane kad je u pitanju rod

I mene muči isto pitanje kao i necailaza . Npr. bude po 20-30 m sve OK, lepi listovi tamno zelene boje i onda odjednom 1 m ili par korena svetlo zelena boja, pa onda opet 10-15 m tamno zelena boja. mislim da se na ovoj slici to vidi, levo je tamnija boja lista.
slike.php
[/URL][/IMG]

I kod mene ista stvar mada u sredini kad pogledam tj blizu osnovne grane primetio sa ovo
9da5e6d6a614903f32aac2a15a171f14.jpg
a0186488bcd1cad835af9aaedfa75e18.jpg
40ce715f651298c05d2430052d78da4d.jpg
a ostalo je ok tj kad gledaš od spolja izgleda ovako
10e2da64a003607b6578df1c2860069a.jpg
cb7a06922e78f8b82073eef115b73804.jpg

E sad da li su ovi unutrašnji listovi podgoreli ili??? Tretirao sam akord,pyrus i slavol vvl

To su listovi koji su lezali na mokroj zemlji,bilo je dosta vlage a malo sunca pa su takvi kakvi su.Mislim da nije nista strasno,koji god vidis zakini ali nemoj do stabla da ga ne ostetis nego samo list.

To su listovi koji su lezali na mokroj zemlji,bilo je dosta vlage a malo sunca pa su takvi kakvi su.Mislim da nije nista strasno,koji god vidis zakini ali nemoj do stabla da ga ne ostetis nego samo list.
Tačno tako... Koga ne mrzi neka otkida...
A neko je napisao da ima sporadično listove koji su manje zeleni... Verovatno zato što je osnovno đubrenje bilo takvo da nisi svugde ravnomerno bacio... Tako je kod mene

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk

Ljudi 1/3 cvetova mi nema onu sredinu (prašnici,tučkovi šta god da je), šta to može da znači? Da nije izmrzla? (Stisnem noktom cvet, zelen je, nije crn)
Da li to pčele tek treba da opraše?
Izvinite ako je glupo pitanje, ali jako me zanima odgovor, a još nemam toliko iskustva pa pitam ovde vas.
Hvala unapred!

Pozdrav.Treba mi jedan savet od iskusnijih malinara a tice se prehrane.Radi se o wilametu posadjenog prosle godine.Zvao sam strucnjaka iz galenike i iz fertika(fitofert).Ova zena iz galenike mi kaze da idem prehranu
do cvetanja activeg 12:4:6 u
cvetanje foligal bor i
sad tokom formiranja plodova da idem
activeg 5:8:10 i foligal kalcijum,
a ovi iz fitiferta mi kazu da idem:
-do precvetavanja
jedna nedelja
fito bor max 20
bioflex
druga nedelja
humistar
calcijum 15
-posle precvetavanja
fitofert calcijum 15
humisuper+
-pred berbu
calcijum organo 30
E sad koji program je bolji i dali mogu da umesto activeg 5:8:10 mogu da idem jednu nedelju murtonik 19:9:27 pošto pise da se on stavlja od momenta formiranja plodova pa do do kraja plodonosenja i ako neko ima bolji program prehrane nek napise sto bi verujem koristilo i drugim mladim malinarima.

Branje za 5-6 dana. Ovakve su na dva tri mesta u malinjaku
62a6400cc6e55a20326e3388a63d2316.jpg

Послато са Lenovo K10a40 уз помоћ Тапатока

Pozdrav ljudi ! Usadio sam bio tulamin jesenas. Sadnice su bile zarazene, povadio sam ih sve. Mozda je bilo 50-tak koje su imale guke na korijenu ( rak korijena), ostale su na izgled bile zdrave. Da li smijem da sadim opet na tom mjestu malinu?

Послато са Redmi Note 3 уз помоћ Тапатока

Au brate... Za ovo nema aplikacija :haha:

U vremenu kada nije bilo toliko traktora ni ljudstva da motikaju po ceo dan, napravili su ovaj "špartač"... Ako živiš negde blizu sela i ako već imaš neke svoje zemlje tvoja ćale, a najverovatnije deda ga je imao ;)

E nasmeja me... Ne verujem da ima još nekoga ko nije video špartač :) Doduše, kod nas u Sremu i po vojvodini ga i danas ima skoro svaka kuća, ne znam kakvo je stanje tu ko vas :)

Ручной пропольник на огороде: http://youtu.be/rO74bi1rRRs

Hahahha kako bre ako zivim blizu sela, ja sam bre seljak covek sa sela ali ovakvih spravica kod mene nema.
Imaju kopacice koje je vukla stoka a mogu i traktori, slikacu ovih dana kod komsije pa ces videti.
A inace nije losa spravica :bravo:

Imaš gore link u poruci pa vidi kako radi, vrlo je prosto ;)

A 100m red prodjem za 2 minuta plafon... A da motikaš trebalo bi ti mnooogoo više vremena :)

Zanimljiva naprava, imam grdne neke stare bicikle po tavanu koje bi mogle da se iskoriste...Proximus vidim da na tvom spartacu deo koji kopa je odprilike 45stepeni u odnosu na vertikalu, dok kod ovog Rusa je rekao bih 90...Sta mislis da je bolje, deluje da sa ovim ruskim mora manje da se zapne...

Pa bolje je ovako, zato što se on sam "zakopa" pod zemlju kad je pod uglom i seče... A ako je ravan sa zemljom onda ti moraš da stiskaš kako bi išao pod zemlju da seče travu. Ali rade posao i jedan i drugi... Imali smo i taj ravni.

Pitanje za iskusnije, imam kupinu loh nes, prilicno je veliki broj mladih izdanaka vec izasao do druge zice.E sad, posto me malo mrzi da ih sad vezujem, razmisljam da na stubovima stavim po dve poprecne letve, kao sto se to radi u malini.Ono sto me interesuje da li naslon, odnosno ono sta vezujem za poprecne letve da drzi mlade izdanke mora da bude zica ili traka, ili bih mogao da pustim obican kanap za vezivanje bala sena? Hoce li sa kanapom da drzi mlade izdanke ili ne.Stubovi su mi na razmaku 5 metara jedan od drugog. I kolike su duzine poprecnih letvica?

Nazad
Vrh