Radovi u malinjaku

Kao i kod vecine, i kod mene je tako, prevelika vlaga

Samsung A5

Obilazio sam i u okruzenje malinjake i primjetio sam iste simptome al u dosta manjem broju . Kod mene skoro na svakoj rodnoj drsci prvi list do stabla ovakav . Izgleda mi kao da nema dovoljno svjetlosti pa prvo zuti onda se pojavljuju ove smedje fleke i na kraju suv . Trazim bolesti al nista slicno ne mogu nadjem

Ne bi trebalo da je fitofora. Pogledaj moje slike na predhodnoj strani. Ja sam ovo primetio pre gotovo mesec dana, prvo je bila promena boje na svim listovima tih stabljika ( mislim da sam i ovde pitao za problem i postavljao slike toga ), a onda je krenulo skroz da se suši, što se i vidi na zadnjim slikama.

Ne znam frigo jel to neka bolescura il vlaga

- - - - - - - - - -

Kod mene je samo unutrasnji list ovakav vani listovi su zdravi al se bojim da se ne prosiri na sve listove

Pogldaj čini mi se da na lastarima imaš ljubičasto da to nije neka bolest ili je možda nedostatak gvoždja?

Posle mraza, snega i grada još vlaga i grinje kad se sve sastavi ovu godinu moja malina neće preživeti.
Kojom mukom još da je mučim da bi makar ista ostalo.
Ovi listovi mi nikako nisu jasni, jedni kažu grinje,odradim zastitu, ono isto.
Ne znam šta više da joj radim.

0df754883107c21c900b1dfe117bf23a.jpg
471a871d1b033b13dc47bc0277ea532f.jpg

eb0b6abb273fdf533550d544aec06981.jpg

55c100f2ff960799099a0e5dbb111464.jpg

Sent from my SM-A500H using Tapatalk

Pre neki dan sam odradio gvozdje i djeluju mi vanjski listovi ok . Imaju ljepu boju al unutra katastrofa svaki prvi list koji je kreno na proljece susi se

Nordoxs 150 +sumpor 200 ..kad su b.grane bile do 10-ak cm kasnije trianer+epin pa samo jedan koktel hemije zatim Agrostemin folij + bakterije na fosfor , humigal i trifender kpk i nista vise do sada. Sledi Vital Vuxsal axsofol + Timorex pa onda Agrostemin + kopriva folij+kpk ?Vuxsal top i AKO bude potrebe ??? (pratimo vremens.situaciju) King bo ...i to je to za ovu sezonu.... Ove god. NAJ manje ulagano u prehranu i zastitu a izgleda ovako...??? nisam zadovoljan al ???

The file IMG_20170512_181223.jpg exceeds the maximum allowed filesize of 2 Megabyte(s) per file.
The file IMG_20170512_181310.jpg exceeds the maximum allowed filesize of 2 Megabyte(s) per file.
The file IMG_20170430_130629.jpg exceeds the maximum allowed filesize of 2 Megabyte(s) per file.
The file IMG_20170430_124734.jpg exceeds the maximum allowed filesize of 2 Megabyte(s) per file.

Da li je neko imao problema sa rutavom bubom u malini?ja danas obilazio vidim da je ima po dosta na cvetovima.ne sme insekticid zbog pčela.
Ja sam ih vidjao u sljivi i višnji ali ne malini ne.
Da čujem iskustva
1ef098cece5b1d68ae08c4930eb3b709.jpg
89e081ccdc66511ababd4be86fa15f68.jpg

Ako su ti velicine u mg/100g zemlje a humus u procentima onda si uzorak uzeo negde u Sahari......

to su izuzetno niske vrednosti...
Tako je kako je, kod nas je poprilično škrta zemlja, pogotovo ta parcela nije nikad obrađivana. PH je 6,13. Ja sam dovezao hrpu štalskog gnojiva, te mislim da je sad puno bolja situacija. Iznikla malina vrlo dobro, iznenađujuće za prvu godinu. Na parceli pokraj mi rastu trešnje na giseli, 5. godina, vrhunske su. Tako da mislim da i nije toliko loše kao što je pokazala analiza. Hvala

Tako je kako je, kod nas je poprilično škrta zemlja, pogotovo ta parcela nije nikad obrađivana. PH je 6,13. Ja sam dovezao hrpu štalskog gnojiva, te mislim da je sad puno bolja situacija. Iznikla malina vrlo dobro, iznenađujuće za prvu godinu. Na parceli pokraj mi rastu trešnje na giseli, 5. godina, vrhunske su. Tako da mislim da i nije toliko loše kao što je pokazala analiza. Hvala

Mozda uzorak za analizu nije pravilno uzet..sve u svemu PH je dobar a malina lepo napreduje to je vazno.
Iz tvog posta se ne vidi kada si bacao stajnjak pa treba voditi racuna o njegovoj karenci,120 dana pre berbe je zadnji rok.

@nino5
Kod mene ih je bilo u malinama dok je cvetalo drugo voće, verovatno svraćale usput. Trenutno ih u malinama nema, ali još nema ni cveta.
-Kako god, pohvataj ih koliko god možeš dnevno i
ubacuj u posudu sa vodom.
-Postavi u malinjak koliko god je moguće klopki.
To je jedino i tehničko i ekološko rešenje.

Zakinuti lastari, okopano I cekamo branje.
Na atomizeru je rodna grancica koju smo slucajno slomili. Atomizer je agromehanika 440 litara, zbog poredjenja...
aacb557f863b97c4b824008512c80c0d.jpg
28b931b7c4e485731aea165ebcb3caeb.jpg

Послато са Lenovo K10a40 уз помоћ Тапатока

svaka cast Gale .T,nego ja danas zakidao lastare,pa se pitam da li cu do branja morati jo jedanput\?
kod mene branje krece negde oko 15 juna

Nazad
Vrh