Radovi u malinjaku

Čim najbezbednije tretirati ovo u sadašnjoj fazi maline?

Sent from my SM-A500H using Tapatalk
Najbolje je ako imas zastitara da dodje i da pogleda,ili da odneses list u poljo.apoteku da se tacno utvrdi sta je problem.Budi oprezan sa hemijom sada,nista na svoju ruku,jer fungicidi kao recimo Postalon koje bi eventualno koristio imaju karencu 21 dan...

ljudi prva mi je godina da uzgajam malinu . zanima me za vilamet duzina rodne grancice koja bi trebala biti kad pocne otvarati cvjetove i moze li sad fobos . nije jos pocela da cvjeta . ovaj u poljo apoteci mi dade al vidim da je podugacka karenca . kolko od pocetka cvjetanja do branja plodonosi i do kad rastu rodne grane

ljudi prva mi je godina da uzgajam malinu . zanima me za vilamet duzina rodne grancice koja bi trebala biti kad pocne otvarati cvjetove i moze li sad fobos . nije jos pocela da cvjeta . ovaj u poljo apoteci mi dade al vidim da je podugacka karenca . kolko od pocetka cvjetanja do branja plodonosi i do kad rastu rodne grane
45 dana od cvetanja do branja, manje vise...

Послато са Lenovo K10a40 уз помоћ Тапатока

1ndn.jpg

Može li mi netko reći u čemu je problem?

napravljena je analiza al za neku drugu kulturu. Kaže,
fosfor 1,9
humus 1,28
kalij 4.16
Ne znam dal je to ok. Na koji način mogu dodati fosfor, folijarno prskanje, gnojidba?

Zagy,

Kao što kolega Miloš reče to su baš niske vrednosti...

Kod mene je fosfor oko 9, humus 3ipo, a kalijum skoro 40! Nisi nam napisao jednu bitnu vrednost još, a to je Ph vrednost... Za malinu bi trebalo da ti je izmedju 5.5i6.5.

Ili to nije dobar uzorak :/ Pitanje kako je ona i nikla uopšte tolika :)

Što se tiče dodavanja fosfora, MAP (MonoAmoniumFosfat) ti je djubrivo sa najvećim procentom fosfora. ALI on se baca ili rano u jesen ili odmah posle zime, ne znam da li bi ti i koliko pomogao sada... Možeš da nađeš nešto vodotopivo 10:40:10 formulacije i pustiš kroz KPK.

Kazite mi,imam po neki cvet u malinama,kad ga otvorim prstima srce cveta je crno,a neko srce ima belo a to je ispravan cvet. Sta je u pitanju pa je cvet tj srce cveta crno?

Mraz je odradio svoje od tih crnih nema roda, ali dolaze novi u vecem broju.

Послато са CUBOT_NOTE_S уз помоћ Тапатока

Kod mene malina prezivela bez ostecenja a kupinu mi mraz dobro zakacio ali sto kaze kolega sasa krecu novi..

snc00349.jpg

snc00350.jpg

Srecom nema mnogo,poneki samo tek treba da otvara ostale.Ali sta da vam pricam plus 4 je bilo jutros samo u 6h.

Izgleda da je fitofora.
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
Povadio jedno 3-4 metra i izbacio sa korenom i zemljom oko njega. mesto nalio Ridomilom.
slike.php
[/URL] [/IMG]

Pozdrav malinari. Na jesen prosle godine posadio sam 20 ari tulamina. Na par sadnica koje se nisu primile dok sam ih vadio primijetio sam da su obolele od raka korena. Ostale izgledaju zdravo, napreduju fino. Sad me zanima kolika je vjerovatnoca da ce se zaraza nastaviti. I sto bih trebao radit.

Послато са Redmi Note 3 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh