Radovi u malinjaku

Pa mislim da nema potrebe ni da postavlja pitanje, ako krene da cita od pocetka, moze naci sve sto ga interesuje.

Samsung A5

Pozdrav, posadio sam danas 600 sadnica tulamena, no brinu me neke stvari. Zemlja je još premokra te ju nisam uspio dovoljno usitniti freziranjem, pa su sadnice zagrnute grudama zemlje. Zanima me hoće li to biti problem? Hoće li uspjeti niknuti? Mišljenja sam da ako budem zalivao da će se te grude raspasti s vremenom. Možda netko ima savjet. Hvala.

Pozdrav malinari , danas sam uslužno prskao komšiji maline pa me interesuje koliko se naplaćuje prskanje po kj ili hektru unapred hvala
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]

Pozdrav, posadio sam danas 600 sadnica tulamena, no brinu me neke stvari. Zemlja je još premokra te ju nisam uspio dovoljno usitniti freziranjem, pa su sadnice zagrnute grudama zemlje. Zanima me hoće li to biti problem? Hoće li uspjeti niknuti? Mišljenja sam da ako budem zalivao da će se te grude raspasti s vremenom. Možda netko ima savjet. Hvala.
Znam da kada se sadi u jesen da ispadne problem kad se sadi u vlaznoj zemlji i zatrpava grudama, jer ne moze koren lepo da se pokrije pa udje mraz i izmrzne sadnica. Za prolecnu sadnju je dobro ako niste mnogo duboko sadili i jako nabijali zemlju, onda ce da nikne.

Послато са CUBOT_NOTE_S уз помоћ Тапатока

Najbolje bi bilo da usitniš zemlju koliko god je moguće više, jer ćeš tako osigurati bolje i raspoređenije nicanje. Imaš vremena i najbolje je dok ne krene nicanje, jer bi kasnije povređivanjem izniklih mogao napraviti više štete nego koristi.
Što se tiče vlažnosti i kako će se zemlja bolje usitniti, to najviše zavisi od fizičkog tipa zemljišta. Ako je smoničavo mora se raditi dok je mokro jer čim se isuši ponovo se stvrdne, a ako nije onda najbolje kad se po površini osuši a dublje ima vlage.

Posadio sam malinu vilamet prošle god. u martu, pored proslogodisnjih sada su iz zemlje počeli da izbijaju na desetine drugih izdanaka, sta da radim sa njima jer se oni pustaju ili ne, hoce li smetati ovim proslogodisnjima da daju prvi rod?

pa nisam znao iskreno tek prvu god imam maline, a jel ih zakidam sve ili pustam poneki?

Sada zakidas sve, da ti ne vuku hranu za ove sto treba da ti daju rod. Imaces jos jednom sigurno da ih sve zakidas, pa onda krajem maja pocinjes da ih ostavljas. Ovo vreme kad pocinjes da ih ostavljas zavisi od nadmorske visine i da li imas sistem kpk... ali do maja meseca slobodno cisti sve, jer cim se mlade pojave, sva hrana ide njima, tako da ti ove sto treba da daju rod slabo sta koriste.

Auuu nisam imao pojma da se to radi :(, krecem da ih zakidam danas, hvala vam puno momci......

Sada zakidas sve, da ti ne vuku hranu za ove sto treba da ti daju rod. Imaces jos jednom sigurno da ih sve zakidas, pa onda krajem maja pocinjes da ih ostavljas. Ovo vreme kad pocinjes da ih ostavljas zavisi od nadmorske visine i da li imas sistem kpk... ali do maja meseca slobodno cisti sve, jer cim se mlade pojave, sva hrana ide njima, tako da ti ove sto treba da daju rod slabo sta koriste.

Sva moja malina-miker- podignuta podvezana izdanci zakinuti, uradjena prihrana(MPK-14-27-7) ako dozvoli vreme zastita ovog vikenda (bakar+megatrin) pa idemo dalje ...za sada sve izgleda odlicno nije izmrzlo pupoljci krenuli...sve po ps-u izgleda..no priroda je nepredvidjena videcemo ...

Da li je neko radio ispitivanje zaslanjenosti zemljista i kako ono utice na prinos? Koje su optimalne vrednosti za malinu i kako se redukuje?

Da se nadovezem na gore objavljeni video i pomognem sve na jednom mestu Grad Uzice je organizovao seminar: Malina moze vise predavanje Adnana Malicevica uz teorijski i prakticni deo osnovni i napredni nivo. Za pohvalu organizatoru i predavacu!
Osnovni nivo teorija https://youtu.be/6GnjvCfZX3Q
Osnovni nivo praksa https://youtu.be/MYjW7XFgdQQ
Napredni nivo teorija https://youtu.be/a_F-V0UHFpY
Napredni nivo praksa https://youtu.be/Qd6Vzcf9vhY

jedno pitanje, vezano za one viseće žice, koje se na kraju jednog klipa pojavljuju, a zamenjuju poprečne letve.
Da li te nzv viseće žice treba da se na donjem kraju zabiju u zemlju ili ne?

Da li postoji neko srestvo protiv trave kojim se moze prskati u redu a da ne steti malini ?

Sent from my SM-J510GN using Tapatalk

Nazad
Vrh