Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mozete slobodno baciti kan, i preporučljivo je da se KAN baci ako su maline slabijeg porasta! Samo pazite na ožegotine! PozzPozdrav svima!
Zanima me da li mogu na mjestima gdje su lastari slabiji baciti KAN. Bojim se da ako ga bacim da ne potjeraju bocne grane.
Ne znam da ti nije kasno za kan da ne produzis vegetaciju. Po meni je bolje resenje prihrana preko lista veci je efekat, usteda i brze dejstvo. Ja sam poprskao pre 5 dana, naravno samo one koji imaju problema sa "visinom".Mozete slobodno baciti kan, i preporučljivo je da se KAN baci ako su maline slabijeg porasta! Samo pazite na ožegotine! Pozz
Ako nije tajna koju folijarnu prihranu ste koristili?Ne znam da ti nije kasno za kan da ne produzis vegetaciju. Po meni je bolje resenje prihrana preko lista veci je efekat, usteda i brze dejstvo. Ja sam poprskao pre 5 dana, naravno samo one koji imaju problema sa "visinom".
Kod mene cetrvina mladog zasada sadjenog ove godine u aprilu ima slicna ostecenja samo manjeg obima.Vredi li tretirati sa necim ili da se vadi?
Sad neznam jesam li poslao dobro sliku, ovako izgleda ostecenje na malini stim da je ovo ekstremni slucaj na ostalima je mnogo manje, pa me zanima sta bi moglo biti da li malinina musica moze ovo izazvati, opet da kazem ovo se pojavilo nakon tretiranja actarom prije 15ak dana pa sam ponovio opet prije par dana, danas sam presjekao par malina kod kojih je bilo zadebljanje u njima su crvenkasti crvi ocigledno pokrepali od insekticida dok su u ovim pukotinama bijele larve koje se ne mrdaju sad da li su zive neznam.
- - - - - - - - - -
Sad neznam jesam li poslao dobro sliku, ovako izgleda ostecenje na malini stim da je ovo ekstremni slucaj na ostalima je mnogo manje, pa me zanima sta bi moglo biti da li malinina musica moze ovo izazvati, opet da kazem ovo se pojavilo nakon tretiranja actarom prije 15ak dana pa sam ponovio opet prije par dana, danas sam presjekao par malina kod kojih je bilo zadebljanje u njima su crvenkasti crvi ocigledno pokrepali od insekticida dok su u ovim pukotinama bijele larve koje se ne mrdaju sad da li su zive neznam.
pa verovatno je toga bilo i ranije ali su bile manje pa se nisu videle od starih. posle secenja prihrana vodootopivim djubrivom formulacije 5-42-5 za poboljasljanje korenovog sistema.... ovih dana cu folijarno kalcijumom i naravno zastitaCudno je sto se pojavila posle secenja starih, jesi prihranjivao?
nisam prihranjivao prskalicom, vec fertigaciono cisternom.....Deluje kao grinja, da li se secas sa cim si prskao pre prihrane, mislim sta ti je bilo u prskalici?
Molim za savet posto sam nova u ovome. Posadila sam ove godine u prolece vilamet malinu. Interesuje me koje prskanje sad ide i cime je tretirati ako treba ? Hvala!
Molim za savet,naime u malinjaku imam pojavu grinje i plemenjace cak i didileme kako su mi rekli u poljop apoteci i da li su mi abastate,fobos,promesu i slavol i prskao sam je 1.08. zatim ponovio prskanje 15.08. sa aliansa ,lambada,armada,yara ferticale i salitru sam bacio,medjutim iako sam je dva puta prskao primecujem da mi je malo bolji list medjutim ima opet dosta tog narusenog lista neznam sta da radim vise,molim za pomoc