To se i ja pitam. Mozes danas da prskas, sutra da sadis. Mozes danas da posejes pa da prskas totalom sve dok klijanci ne izadju na povrsinu.
Sve citam i ne mogu da verujem sta ljudi rade i sta pisu. Pustite vi tu sirotu apotekarku, ovo su stvari koje bi trebalo da znaju svi koji su makar prosli pored njive. Pa sam naziv TOTAL valjda nesto govori.
Postoje, tako da kazem, dve vrste "totala". Totali sa a.m. glifosat (glifol, glifosav...) su translokacioni t.j. gde god da padnu na biljku dospevaju u svaki njen deo. Herbicidi tipa gramoxon i sl. su kontaktni t.j. unistavaju sami one biljne delove na koje dospeju. Druze klauzz zao mi je sto ti se tako nesto desilo. Zali boze samo rada, a o parama da ne govorimo.
Ali ljudi ne moze se tako raditi. Ako se ne razumete u zastitu (ili uopste u proizvodnju), platite coveka da vam vodi taj deo. Ako vam to izgleda kao nepotreban trosak, evo dokaza da nije. Sutra ce neko da se javi da mu trunu plodovi i da pita cime da prska. Pa brate poprskaj totalom ko klauzz i menjaj posao. Ne kazem da treba imati fakultet da bi se bavio poljoprivredom, ali moras znati osnovne stvari. Ono s cime se ja srecem je da ljudi posade sta god, i onda dolaze na forum da uce. Takvima nek je bog u pomoci
Послато са U8815 користећи Тапаток 2