cunami
Član
ja moj malinjak spremio za zimski san, sto se tice bolesti nije ni cudo jer koliko je kise bilo ko zna kakve ce se posledice pojaviti, srecom po mene ja sam 2010 uradio drenazu( 2011 bila nezapamcena susa) ali evo sad se isplatila
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
evo me posle duzeg vremena I uzasnut sam.zar niko ne pise o novoj bolesti malini gde je zutilo lista I mnogo manja krupnoca a skoro je pola malinjaka zarazeno sa tim.
vecinom su mislili da su to grinje al to blage veze nema sa grinjama.
cinimi se da bi mnogi samo pare,jest da je monopol nevidjen ali I trziste trazi kvalitet.
budimo samo realni
sto bi reko pokojni pavle...budimo ljudi...
Stajnjak mozes baciti, a vestacka nemoj do proleca. Nema potrebe a i moze da dodje do ranog kretanja pa da joj mraz naskodi.Pozdrav ljudi.
Zna li neko da li se treba bacati nesto od vestackog djubriva u malinjak sad u periodu novembar-decembar? Kojeje i koliko?
Bacio sam stajnjak u jedan malinjak, u drugi necu bacati.
Hvala.
Da, mislio sam na traktorsku frezu.Međurednu obradu frezom???
Zar nije bolje ne sabijati tu zemlju nego je raditi podrivačem i tilerom ili tanjiračom?
Otkad to freza sabija zemlju? Sta ce podrivacem, na koliko moze da pridje do reda? Tanjiraca je najlaksa, ali isto se ne moze precizno prici, pogotovo ako red nije dovoljno sirok.Zar nije bolje ne sabijati tu zemlju nego je raditi podrivačem i tilerom ili tanjiračom?
Ako red nije dovoljno širok, onda ne može ni traktor da prođe
Podrivač prođe sredinom, čisto da razbija đon koji nastaje od međuredne obrade i traktora koji gazi, da se voda ne zadržava, a onda površinska obrada ide tilerom a ko nema može i tanjiračom. To je u principu najbolje rešenje za one koji žele da obrađuju međuredni prostor, druga opcija je da se zatravi i da se trava kosi što je odlično, al da se ipak prolazi povremeno podrivačem.
.
Apsolutno si u pravu, moja greska izvinjavam se, mislio sam na zatravljivanje medjurednog prostora ali posto sam amater kao sto rekoh pojmove sam pobrkao na brzinu, u svakom slucaju dodatne informacije http://www.agroinfotel.net/index.ph...3044:jalovi-ugar-&catid=8:vocarstvo&Itemid=42Samo da napomenem, spomenuti jalovi ugar je upravo suprotno od trave u redovima, to je zapravo način održavanja zemljišta u stanju "nigde nema ni travke"