pole
Član
Polka je MNOGO bolja od polane i hert...., PROVERENO ako sadnice trebaju ja vi te se....?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
@alen1972 Ja da sam na tvom mestu,ja bih pola zasadio Vilamet,a pola Miker.Neko ce ti reci da je bolji Vilamet,a neko pak da je bolji Miker.Ovako uzmes i probas,pa koji ti se pokaze bolje,ili ti mozda obe sorte budu dobre.Ja imam i Vilamet i Miker,i ne bih mogao da napravim razliku,ali mogu da ti kazem da ni jedna sorta nije savrsena.
ti bi mogao da zasadis Heritidz, posto ona ide na pola metra. Sa pravim orezivanjem mozes da imas dve berbe jun i septembar, od toga bi imao vazda soka
Planirao sam da sadim sledece nedelje pa cemo videtiSad sam procitao da koren maline izmrzava na temperaturi od -12 do -14.Ja da sam na tvom mestu,ja bih sadio,samo ako moze da se kopa,ako zemlja nije smrzla.
Postovanje prijatelji,sobzirom da sam pionir u zasadu maline vilamet 20 ari jesenas posadjene morao sam se blagovremeno javiti vezano za neke nedoumice iako sam iscitao celi forum.Naime zanima me od radova pocetnih sta prvo trebam odraditi da bi mi maline vec u prvoj rodnoj godini donijele sto veci rod.dakle dali negde u februaru pocetak marta da im dam npk djubrivo jedno 50 kg,zatim da pazljivo plevim cim se steknu uslovi u martu pa da stare maline pokidam kad budu lastari izbili na 15 cm,zatim prihranim kanom ,slavolom i cime da je zastitim i kojom kolicinom,,te mlade lastare dali treba da ih pustim da rastu sve do prvog branja i plodonosenja ?i molim te sta da im radim sve u ovoj prvoj godini da bi mi bile zasticene i dale sto veci plod,naime kad da pocnem sa prihranom i kojom,i kada da pocnem sa prskanjem i kojim